1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriruş-Şam’dan Feylakuş-Şam’a: “Acımız bir, sözümüz intikam!”
Tahriruş-Şam’dan Feylakuş-Şam’a: “Acımız bir, sözümüz intikam!”

Tahriruş-Şam’dan Feylakuş-Şam’a: “Acımız bir, sözümüz intikam!”

Hey’et Tahriru’ş-Şam, bir bildiri yayımlayarak; dün sabah işgalci Rusya savaş uçakları tarafından kampları hedef alınan ve müntesibi onlarca mücahidi şehid veren Feylakuş-Şam’a taziyede bulundu.

28 Ekim 2020 Çarşamba 00:44A+A-

Ebaa-News’in aktardığına göre, Hey’et Tahriru’ş-Şam’ın bildirisinde şu ifadelere yer verildi:

“Rusya işlediği zulümleri ile Suriye halkını hedef almaktan ve en çirkin katliamları işlemekten bir an bile geri durmadı. Güneyinden kuzeyine kadar Suriye’nin her yerinde ihanet ve zulüm hikayeleri vardır. Ne sözleri ne de ittifakları var. Şam evlatlarının düşman Rusya ve işbirlikçileri hakkında zihinlerinde kökleşen portre budur.”

Devamla “Rusya’nın işlediği zulüm portrelerinin sonuncusu ise, devrim ve cihad dostu Feylakuş-Şam’da bulunan kardeşlerimiz hakkında işlediği ve onlarcasının şehid olduğu ve yaralandığı katliamdır. Bu da, Rusya’nın Suriye halkını ölümcül silahları ile katletme, yok etme ve hiçbir gerekçe olmadan tehcire zorlama metodunu sürdürdüğünü tekit etmektedir.” denilen bildiride, sabır ve zorlukla geçen on yıldan sonra tek dayanağın hala mücahidlerin silahları olduğu, halkın ve güvenilir devrimcilerin adil davalarına olan inançlarının kendilerini ayakta tuttuğu belirtilerek zafer ve özgürlük gelene dek sabır ve cihadın sürdürülmesi dışında devrimin zaferinin mümkün olmayacağı ifade edildi.

Şehidlerin intikamının alınacağının belirtildiği bildiri şu vurgularla son buldu:

“Düşmanın zalimliği, Allah’ın kuvveti ve iradesi ile bizi çizilen devrimimizin yolunu devam ettirmekten geri çevirmeyecektir. Özgürlük ve şerefimizi elde edene dek yolumuzu sürdüreceğiz. Allah’ın izni ile zafer gelecektir ve güneşin doğması yakındır.”

Arapça açıklamanın tam metni

Feylakuş-Şam şehidleri için düzenlenen cenaze töreninden...

HABERE YORUM KAT

2 Yorum