1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Tahriruş-Şam Atme beldesinde protestolara katılan kadınları tutuklama haberini yalanlıyor
Tahriruş-Şam Atme beldesinde protestolara katılan kadınları tutuklama haberini yalanlıyor

Tahriruş-Şam Atme beldesinde protestolara katılan kadınları tutuklama haberini yalanlıyor

Heyet Tahriru’ş-Şam Genel İlişkiler sorumlusu Ebu Abdullah Salve dün yaptığı açıklamada, bazı medya organlarının ve sosyal medya hesaplarının hareketin Atme beldesinde bazı protestocuları tutukladığı yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını kaydetti.

31 Ağustos 2020 Pazartesi 20:29A+A-

İBA-Haber’in naklettiğine göre, Salve şunları söyledi:

“Hizbut-Tahrir’e bağlı bazı unsurlar, daha önce Hizbut-Tahrir’den tutuklu bulunan bazı kimselerin serbest bırakılmasını talep eden kadınların düzenlediği protesto sırasında, kadınları ve çocukları tutuklu çocukları bahanesiyle mahkemeye saldırmaları doğrultusunda kışkırtmada bulundu…

Bu durum mahkemede gerginliğe neden oldu ve Mahkeme güvenliğinin bölge emniyetini çağırması üzerine gösteri dağıtıldı. Gösterinin dağıtılması sırasında bazı hesapların yaydığı haberlerin aksine hiçbir kadın tutuklanmadı.”

Son olarak Ebu Abdullah medyacıları, haberlerin doğruluğunu araştırmaya ve yayınlamadan önce ana kaynağından tekit etmeye çağırdı. Yine bazı şüpheli tarafların yalan haberler üzerinden bölgenin istikrarını ve güvenliğini bozmaya çalıştıklarına değindi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum