Suudi hava saldırılarında Yemen'in kuzeyinde 4 kişi hayatını kaybettii

Suudi hava saldırılarında Yemen'in kuzeyinde 4 kişi hayatını kaybettii

Suudi savaş uçaklarının Yemen'in El-Cevf vilayetindeki haberleşme kulelerine düzenlediği saldırılarda 4 işçi can verdi, 3 kişi yaralandı.

Yemen'in kuzeydoğusundaki El-Cevf vilayetinde haberleşme kulelerini hedef alan Suudi hava saldırılarında 4 işçi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.

Sana'daki Yemen Sağlık Bakanlığı, Suudi savaş uçaklarının El-Cevf'in Hab ve eş-Şaaf ilçesindeki haberleşme kulelerine hava saldırıları düzenlediğini ve saldırılarda 4 işçinin yaşamını yitirdiğini, 3 işçinin de yaralandığını açıkladı.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın aktardığına göre Suudi savaş uçakları ayrıca El-Metun ilçesindeki hükümet kompleksi çevresine iki hava saldırısı gerçekleştirdi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, pazar akşamı yaptığı açıklamada, önceki 24 saat içinde Taiz, El-Cevf ve Marib vilayetlerine 28 Suudi hava saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Seri, Yemen ve halkına yönelik tırmanışın başlamasından bu yana düzenlenen Suudi hava saldırılarının toplam sayısının 760'a ulaştığını belirtti.

Bir haftada 300'den fazla hava saldırısı

Seri cuma günü yaptığı açıklamada ise Suudi savaş uçaklarının 24 saat içerisinde F-15 uçaklarıyla 26 hava saldırısı gerçekleştirdiğini duyurdu.

Saldırıların Hamis Muşayt Hava Üssü'nden kalkan F-15 uçaklarıyla Taiz vilayetine düzenlendiğini belirten Seri, bir hafta içerisinde gerçekleştirilen hava saldırılarının sayısının 300'e ulaştığını söyledi.

Seri'ye göre F-15 ve Typhoon savaş uçakları Hamis Muşayt ve Taif üslerinden havalanarak Taiz, Hacce, Marib, El-Cevf, El-Beyda, Amran, Hudeyde ve Saada vilayetlerini hedef aldı.

SABA ayrıca Suudi güçlerinin Saada'nın batısındaki Şada ve ez-Zahir sınır ilçelerine topçu ateşi açtığını bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir