1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriyeli Mağdurlara Yardım Komitesi
Suriyeli Mağdurlara Yardım Komitesi

Suriyeli Mağdurlara Yardım Komitesi

Suriye'nin Kamışlı kentinde Suriyeli mağdurlara sahip çıkılıyor.

23 Ağustos 2012 Perşembe 12:19A+A-

Suriyeli vatandaşlar Kamışlı Şehri’nde ‘Kürt Toplumu Yardım Komiteleri’ adı altında yardım grubu kurdu. Grup bağımsız ve gönüllü gençlerden oluşuyor. Yerlerinden olmuş 5000 Suriyeliye yardım sunma işini üstleniyorlar. Haseki Şehri’nde ise resmi olmayan tahminlere göre 150 binin üzerinde Suriyeliye yardım sunan başka gruplar bulunuyor.

Bu gruplar hayırseverlerden eşyalar topluyor ve evsiz kalan, kalacak bir çadır dahi bulamadıkları için başkalarının evlerine yerleştirilen Suriyelilere dağıtıyor. Komitelere başkanlık edenlere gelince yersiz kalan bu Suriyelileri ‘misafir’ dışında bir kelime ile vasfetmeyi reddediyor.

Yardım komitesinde gönüllü olarak çalışan Ebu Dilşad, sunulan yardımlar arasında sağlık desteğinin de bulunduğuna dikkat çekti. Ebu Dilşad’ın ifadesine göre gönüllü bir grup doktor Suriyeli mağdurları ücretsiz olarak muayene ediyor. Aynı şekilde ilaçları da bazı eczanelerden parasız olarak temin ediliyor.

Bu yardım grupları, işlerini gizli şekilde yürüttükleri ve yeterince bağış toplayamadığı için bazı zorluklarla karşılaşıyor. (timeturk)

HABERE YORUM KAT