1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Suriyeli katil" haberi de yalan çıktı!
"Suriyeli katil" haberi de yalan çıktı!

"Suriyeli katil" haberi de yalan çıktı!

Uşak'ta bir Suriyelinin Türkiyeliyi bıçaklayarak öldürdüğü iddiası da yalan çıktı.

30 Mayıs 2023 Salı 13:45A+A-

Uşak'ta bir Suriyelinin Türkiyeli bir kimseyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edildi. İddia ile ilgili video ve görseller sosyal medyada çokça kez paylaşıldı. Milyonlarca kez paylaşılan görsellerin ardından haberin teyidi geldi ve yalanlandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "Uşak’ta Suriyeli Şahıs Türk Vatandaşını Bıçakladı" iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Kamuoyunu provoke etmeye yönelik iddianın sahte olduğu vurgulandı. İddiaya ilişkin araştırma yapan AA Teyit Hattı ise söz konusu olayın gerçek olmadığına, Uşak'ta bir Suriyelinin Türkiye vatandaşını bıçaklayarak öldürmesi olayının yaşanmadığına ilişkin bilgilere açık kaynaklardan ulaştı.

Söz konusu görsellerle ilgili yapılan geriye dönük taramada, olayın 28 Şubat 2023 tarihinde Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşandığı, olayda geçen şahısların ikisinin de Türkiye vatandaşı olduğu belirlendi.

Dolaşıma sokulan yalan sebebiyle yine muhacirler hedef tahtasına oturtuldu. Doğru bilgi yine yalan kadar ilgi çekmedi... Dezenformasyonu dolaşıma sokanlar amaçlarına ulaştı. Irkçı saldırganlıklara zemin hazırlayan bu tarz yalanlar sebebiyle binlerce insan mağduriyet yaşıyor!

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum