1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'deki Cezaevi Eşi ve Kardeşine Mezar Oldu
Suriye'deki Cezaevi Eşi ve Kardeşine Mezar Oldu

Suriye'deki Cezaevi Eşi ve Kardeşine Mezar Oldu

Ülkelerindeki savaşta hayatını kaybedenlerin yanı sıra rejim güçleri tarafından alıkonulan ve bir daha haber alınamayan Suriyeli sivillerin yaşam öyküleri, yürek burkuyor.

19 Ekim 2015 Pazartesi 13:43A+A-

Savaşta hayatını kaybedenlerin yanı sıra rejim güçleri tarafından alıkonulan ve bir daha haber alınamayan Suriyeli sivillerin yaşam öyküleri, yürek burkuyor.

Ülkelerindeki savaşta birçok kişi yakınını saldırılarda kaybederken bazıları da rejim tarafından cezaevine konulan ve bir daha haber alamayan yakınlarından gelecek bir haberin umuduyla yaşıyor.

Suriyeli Nedya Aşeş de Esed'e bağlı rejim güçleri tarafından 3 yıl önce evlerinden alınan ve cezaevinde işkenceden hayatını kaybettiklerini öğrendiği kardeşi ile eşinin acısını yaşıyor.

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde 5 çocuğuyla tek odalı bir evde hayata tutunmaya çalışan Aşeş (31), cezaevinde hayatını kaybeden eşi Besil (37) ile kardeşi Ahmet'in (28) yokluğuna alışmaya çalışıyor.

Kardeşi ve eşinin Hama'da bir cezaevinde hayatını kaybettiğini öğrenen Aşeş, eşinin yokluğunu çocuklarına hissettirmemek için çaba gösteriyor.

Aşeş, "Üç yıl önce Hama'da evde oturduğumuz sırada rejim güçleri eşimi ve kardeşimi tutuklayarak cezaevine götürdü. Eşim ve kardeşimden haber alabilmek için çok çabaladık ama sonuç çıkmadı. Çok zor günler geçirdik. Hama'da aramadığımız yer kalmadı. Hayatlarını kaybettikleri haberini alınca yıkıldım. Vatanımızda kendi topraklarımızda yaşayacak tek bir umudumuz, beklentimiz ve amacımız kalmadı" diye konuştu.

Reyhanlı'da tek göz bir odada hayatlarına devam etmeye çalıştıklarını belirten Aşeş, kardeşi ve eşinin hasretini onların fotoğraflarına bakarak gidermeye çalıştığını söyledi.

Komşuların verdiği yardımlarla geçinmeye çalıştıklarını anlatan Aşeş, bir an önce savaşın bitmesini ve ülkesine geri dönmeyi istediğini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT