1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de Toplam 1597 Filistinli Şehit Oldu
Suriye’de Toplam 1597 Filistinli Şehit Oldu

Suriye’de Toplam 1597 Filistinli Şehit Oldu

Suriye’de çatışmaların başladığı günden bu yana 1597 Filistinli mültecinin hayatını kaybettiğini belirtti.

02 Ekim 2013 Çarşamba 10:03A+A-

Suriye’deki Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Suriye’de çatışmaların başladığı günden bu yana 1597 Filistinli mültecinin hayatını kaybettiğini belirtti.

Çalışma Grubu, yayınladığı raporda, 21-27 Eylül tarihleri arasında sekiz mültecinin şehit olduğunu, bunlardan beş kişinin Suriye rejimine bağlı güvenlik birimlerinin merkezlerinde işkenceyle öldürüldüklerini, bir kişinin Cermana ve diğer iki tanesinin de Der’a mülteci kampına yapılan saldırılarda şehit olduğunu kaydetti.

Bugün (01 Ekim Salı) konuyla ilgili yapılan açıklamada ayrıca, Suriye’deki mülteci kamplarının saldırılara hedef olmaya devam ettiği belirtilerek, birçok kampa uygulanan kuşatma nedeniyle bir yere gidemediklerinden kamplarda kalmak durumunda kalan mültecilerin yakıt, ekmek, su ve ilaç gibi temel ihtiyaçlarda ciddi sıkıntılar çektikleri ifade edildi.

Suriye’deki çatışmalarda tarafsız kalmaya çalışan Filistinli mülteciler sürekli rejimin saldırılarına maruz kalıyor. Birileri bir yolla onları da çatışmaların içine çekmek istemesine karşı Filistinliler sıkıntılara rağmen duruşlarını bozmuyorlar.

FEM

HABERE YORUM KAT