1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de Bombalı Saldırıda Çok Sayıda Esed Askeri Öldü
Suriye'de Bombalı Saldırıda Çok Sayıda Esed Askeri Öldü

Suriye'de Bombalı Saldırıda Çok Sayıda Esed Askeri Öldü

Suriye'de direniş örgütlerinin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin Fua köyüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda çok sayıda Hizbullah militanı ile Esed askerinin öldüğü bildirildi.

19 Eylül 2015 Cumartesi 22:28A+A-

Suriye'de direnişçilerin çatı birliği Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin İdlib'in kuzeydoğusunda, rejimin denetimindeki Fua köyüne bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda çok sayıda Hizbullah militanı ile Esed askerinin öldüğü bildirildi.

Fetih Ordusu'nun saha komutanlarından Mahmud Ebu Ali, Fetih Ordusu'na bağlı birliklerin İdlib'in kuzeydoğusundaki Fua köyünde karargah olarak kullanılan binalara bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini ve çok sayıda Hizbullah militanı ile rejim askerinin öldürüldüğünü belirtti. Ali, ''Rejim, Fua ve çevresinde büyük kayıplar veriyor. İki günden bu yana birliklerimiz, saldırdığı Harbel'i tepesini Esed güçlerinden temizledi. Fua'da da bazı binaların kontrolünü sağladık'' dedi.

Fetih Ordusu'nun köyün güneyindeki rejime ait cephe hattını kırdığını ve bazı binaların kontrolünü ele geçirdiğini vurgulayan Ali, ''Esed güçlerinin Zebadani'ye saldırmasına karşı biz de Fua ve Kafraya köylerine saldırıyoruz'' ifadesini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT