1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 80 Kişi Daha Katledildi
Suriyede 80 Kişi Daha Katledildi

Suriye'de 80 Kişi Daha Katledildi

Suriye'de, Baas güçlerinin sivillere yönelik operasyonlarında 80 kişi daha hayatını kaybetti. İşte Suriye'den gelişmeler...

13 Mart 2012 Salı 13:52A+A-

Baas güçleri, Esad rejiminin iktidardan çekilmesi talebiyle sokaklara dökülen Suriyeli muhaliflere karşı sert müdahalesini sürdürürken Humus kenti başta olmak üzere Halep, Hama, Dera, Şam ve İdlip gibi kentlerde rejim karşıtı gösterilerine devam eden muhalifler, Baas iktidarının en kısa sürede istifa ederek seçimlere gitmesini istedi.

Cep telefonu ile çekilerek sosyal paylaşım sitelerine koyulan görüntülerde Halep Üniversitesi'ndeki öğrencilerin darp edildiği, Humus kentinin Alhule bölgesinde de yaralı bir vatandaşa müdahale eden bir sivilin üzerine askerler tarafından ateş açıldığı görüldü.

Haftalardır ordunun saldırısı altında olan Humus ve İdlib kentlerinin bazı kesimleri yerle bir olurken, insan hakları eylemcileri ve görgü şahitleri özellikle Humus kentinde çok sayıda kadın ve çocuk cesedi bulduklarını ifade etti.

Öte yandan; yaklaşık bir yıldır devam eden çatışmalarda 8 bin 500'den fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. İHA

İlk kez Hıristiyan bir subay muhaliflere katıldı

Suriye ordusundan ilk defa Hıristiyan bir subayın saf değiştirerek muhaliflere katıldığı bildirildi.

Eşşark El Avsat gazetesinde yer alan habere göre, Suriye ordusunda görevli Yarbay Muti İlyas, Esad rejimine karşı direnen güçlere katıldı.

YouTube'da yayınlanan görüntülerde ordudan ayrılma gerekçelerini açıklayan İlyas, "Suriye ordusu asli görevi olan halkı korumaktan uzaklaşarak, etnik temelde masum vatandaşları katleden bir güce dönüştü." dedi. Bu arada aralarında bir binbaşı, bir yüzbaşı ve 3 erin bulunduğu toplam 95 kişi Hatay'ın Kuşaklı köyünden Türkiye'ye girdi. ZAMAN

sanliurfa-tank.jpg

SURİYE İÇİN BÜYÜK HAZIRLIK

Suriye'de yaşanan iç karışıklığın ardından sınırı geçerek Türkiye'ye gelebilecek Suriyelilerin barınması için Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi'nde, 20 bin kişilik kamp kurulmasına yönelik çalışmalara başlandığı bildirildi.

Ceylanpınar'da bulunan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) arazisine kurulacak olan kamp için altyapı çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa'da kurulacak kampın niteliği ve özelliklerine ilişkin bilgiler gizli tutulurken, kampın kurulacağı TİGEM arazisine ziyaretçi giriş ve çıkışının da yasaklandığı kaydedildi. DHA

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum