1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye'de 1389 Filistinli Mülteci Şehit Oldu
Suriyede 1389 Filistinli Mülteci Şehit Oldu

Suriye'de 1389 Filistinli Mülteci Şehit Oldu

Suriye'deki Filistinli mülteci kamplarından hemen her gün şehadet haberleri geliyor.

05 Temmuz 2013 Cuma 12:56A+A-

Baas rejimi güçlerinin mülteci kamplarına saldırıları sürüyor.

Suriye'de Yaşayan Filistinliler İçin Çalışma Grubu, devrimin başından bu yana Suriye'de 1389 Filistinlinin Baas rejimi askerleri tarafından şehit edildiğini açıkladı.

Çalışma Grubu, bugün (4 Temmuz Perşembe) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yermuk Mülteci Kampı sakinlerinden Haşim El-Bigai'nin dün kamp girişinde keskin nişancı tarafından şehit edildiğini ve Muhammed Adnan Mansur'un ise akşam saatlerinde kampa düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybettiğini bildirdi.

El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'nın çeşitli bölgelerine füze düştüğünü fakat ölüme veya yaralanmaya yol açmadığını ifade eden Çalışma Grubu, yaşlı bir kadının El-Meşru El-Kadim bölgesinde keskin nişancı kurşunuyla yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı.

Yermuk Kampı'nın girişine dün sabah füze düştüğünü ve bu nedenle Baas rejimi güçlerinin kampa giriş-çıkışa izin vermediğini bildiren Çalışma Grubu, ardından da Ez-Zahire bölgesi girişinde keskin nişancıların sivilleri hedef almaya başladığını söyledi.

Çalışma Grubu, Dera Kampı sakinlerinin de binaların üzerinde mevzilenen ve hareket eden her şeye ateş eden kesin nişancıların hedefi olmaktan korktuğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT