1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye’de 1.354 Filistinliyi Katledildi
Suriye’de 1.354 Filistinliyi Katledildi

Suriye’de 1.354 Filistinliyi Katledildi

Suriye'de Devrimin başından bu yana Esed güçlerinin saldırılarında 1354 Filistinli mülteci hayatını kaybetti.

13 Haziran 2013 Perşembe 13:17A+A-

Suriye'deki Filistinli mülteci kamplarından hemen her gün şehadet haberleri geliyor.

Suriye'de Yaşayan Filistinliler İçin Çalışma Grubu, Suriye'de devrimin başlangıcından bu yana Baas rejimi güçlerinin ateşiyle 1201'i erkek ve 153'ü kadın 1354 Filistinli mültecinin şehit olduğunu açıkladı.

Çalışma Grubu, 12 Haziran Çarşamba günü konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ala Ebu'l-Leyl isimli Filistinli genç ile Hanan Mahmud Abdullah isimli Filistinli mülteci kadının dün Baas güçlerinin El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda şehit olduğunu ifade etti.

El-Hüseyniyye Mülteci Kampı'nda El-Mecd Ekmek Fırını ve Şehhade Hüseyin Okulu'nun yakınlarına birçok roket düştüğünü söyleyen Çalışma Grubu, Abdurrauf Eczanesi yakınlarına düşen bir roketin de çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Deraa Mülteci Kampı'na da birçok roket düştüğünü ve maddi hasara yol açtığını ifade eden Çalışma Grubu, kamp sakinlerinin sivil toplum kuruluşlarının ve yardım derneklerinin yardımlarından mahrum olduğunu belirtti.

Han Danun Kampı'nın da iki gündür bombardıman altında olduğunu açıklayan Çalışma Grubu, kampa düşen roketlerin maddi hasara yol açtığını söyledi. Çalışma Grubu, Han Eş-Şeyh Mülteci Kampı'na düzenlenen bombardıman nedeniyle kampta elektriklerin kesildiğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT