1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Suriye Sınır Kapısını Tek Taraflı Kapattı
Suriye Sınır Kapısını Tek Taraflı Kapattı

Suriye Sınır Kapısını Tek Taraflı Kapattı

Suriye, gece boyunca çatışmaların yaşandığı Cilvegözü'nün karşısındaki Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nı tek taraflı kapattı.

19 Mayıs 2012 Cumartesi 13:07A+A-

Suriye, dün akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca çatışmaların yaşandığı Cilvegözü'nün karşısındaki Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nı tek taraflı kapattı. Sınır kapısından Türkiye'ye giriş ve çıkışlar yapılamıyor.

Türkiye'ye sınırına sıfır noktasındaki Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nin Cilvegözü Gümrük Kapısı'nın karşısındaki Bab-Al Hawa Sınır Kapısı ile çevresindeki Sarmade, Babıska ve Terip köylerinde dün saat 19.30 sıralarında Suriyeli askerlerle muhalif gruplar arasında çatışma çıktı. Sabaha karşı saat 04.30'a kadar süren şiddetli çatışma, Reyhanlı'nın Kavalcık ve Kuşaklı Köyleri'nden de duyuldu. Tank, top ve silah sesleri Türkiye köylerinde yaşayanları tedirgin etti.

Suriye hükümeti ise bugün sabah saatlerinden itibaren Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nı kapattı. Türkiye'ye giriş ve çıkışlar yasaklandı.

GERİ DÖNDÜLER

Suriye'ye gitmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen otobüs ve otomobil yolcularına sınırın diğer tarafında çatışmaların yer yer devam etmesi nedeniyle Bab-Al Hawa Sınır Kapısı'nın kapatıldığı bildirildi. Bunun üzerine gümrük kapısında bekleyen Türkiyeliler ve ülkelerine gitmek isteyen Suriyeliler dönüş yapmak zorunda kaldı.

Kilis'in Öncüpınar ile Hatay'ın Yayladağı Sınır Kapılarında ise normal giriş çıkışlar yapılıyor. Türkiyeli yetkililer, Suriye'ye mecburi olunmadığı sürece gidilmemesi uyarısında bulundu.

HABERE YORUM KAT