1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur'daki Halkın Evlerini Terk Edişi Sürüyor
Sur'daki Halkın Evlerini Terk Edişi Sürüyor

Sur'daki Halkın Evlerini Terk Edişi Sürüyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların saldırılardan endişe duyarak evini terk eden mağdurlardan D.A, "Güçlükle alabildiğim evimin çevresine bomba yerleştirmişler. Evimi bırakıp, kaçmak zorunda kaldım" dedi.

28 Ocak 2016 Perşembe 19:56A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağdur olan aileler, evlerinden ayrılıyor.

Evlerinden PKK’nın baskıları sonucu ayrılarak, sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı İskenderpaşa Mahallesi'ndeki yakınlarının yanına sığınan halk, alabildikleri eşyalarla merkezdeki diğer ilçelere gitti.

Öte yandan, sokağa çıkma yasağının bulunmadığı İskenderpaşa, Camikebir ve Caminebi mahallelerinde oturan aileler de yaşadıkları tedirginlikten dolayı evlerinden ayrılmaya başladı.

"Hendek istemiyoruz"

Terör mağdurlarından H.G, kendisinin daha önce ikamet ettiği Dabanoğlu Mahallesi'nden hiçbir eşyasını alamadan göç etmek zorunda kaldığını belirterek, şimdi de İskenderpaşa Mahallesi'nde oturan arkadaşının evini taşımasına yardımcı olduğunu söyledi.

Sur'da kalan akrabalarının tamamının evlerinden ayrılmak zorunda kaldığını dile getirerek teröristlere tepki gösteren H.G, "Hendek kazılmazsa, bomba koyulmazsa devlet niye bunu yapsın? Evimizi yıkıyorlar. Biz hendek istemiyoruz. Evim ve işim gitti, ailem dağıldı" dedi.

"Güçlükle aldığım evimin çevresine bomba yerleştirmişler"

D.A ise PKK’nın kendilerini mağdur etmesine tepki göstererek, "Güçlükle alabildiğim evimin çevresine bomba yerleştirmişler. Evimi bırakıp, kaçmak zorunda kaldım. Allah bırakmasın. Biz fakiriz kardeşim. Açız ve sokaklardayız" diye konuştu.

Bir vatandaş ise sokağa çıkma yasağı uygulaması nedeniyle Valilik kararını eleştiren gruba tepki göstererek, "Oradaki kişilere de 'sizin ne işiniz var sokaklarda, insanları ezdiriyorsunuz?' diye sorun. Geliyor evimin yanında hendek kazıyor, bomba tuzaklıyor" dedi.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum