1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Sur'da Operasyonlar Sona Erdi
Sur'da Operasyonlar Sona Erdi

Sur'da Operasyonlar Sona Erdi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 28 Kasım'da başlatılan PKK operasyonu sona erdi, ilçede arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

09 Mart 2016 Çarşamba 17:51A+A-

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK mensuplarına yönelik 28 Kasım'da başlatılan operasyon sona erdi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, 28 Kasım 2015'te Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin hayatını kaybettiği, polis memurları Ahmet Çiftaslan ve Adem Erdur'un kaledildiği saldırının ardından PKK mensuplarının yakalanması, kamu düzeninin sağlanması, barikatların kaldırılması, çukurların kapatılması ve patlayıcıların imhası için başlatılan operasyon, 103. gününde tamamlandı.

İlçede arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

"Sur'da operasyonlar tamamlandı"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Sur'da operasyonlar tamamlandı" dedi. 

Bakan Ala, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK örgütüne yönelik Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca operasyon yürütüldüğünü hatırlattı.

Müşterek harekatın akşam saatleri itibarıyla sona erdiğini bildiren Bakan Ala, vatandaşların güvenliği için operasyon bölgesindeki arama tarama faaliyetlerinin süreceğini vurguladı. 

"Operasyonda başarıya ulaşıldı"

Sur'da PKK örgütü üyelerinin etkisiz hale getirilmesi, militanlarca açılan çukurların kapatılması, kurulan barikatlar ile tuzaklanan patlayıcıların bertaraf edilmesine yönelik düzenlenen operasyonda başarıya ulaşıldığını belirten Ala, "Yürütülen müşterek operasyonlar çerçevesinde 243 çukur ve barikat kaldırıldı. 354 bomba düzeneği de imha edildi" dedi. 

Bakan Ala, operasyonlarda çok sayıda uzun namlulu ve ağır silah ile roketatar, roketatar mermisi, el yapımı patlayıcı, el bombası ve mühimmatın ele geçirildiğini de bildirdi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT