1. HABERLER

  2. HABER

  3. Sur'da 53 Günlük Bilanço
Sur'da 53 Günlük Bilanço

Sur'da 53 Günlük Bilanço

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı 53'üncü gününe girerken yasak boyunca ilçede asker-polis toplam 17 kişi hayatını kaybetti 125'i yaralandı. Çıkan çatışmalarda 112 PKK'linin de öldüğü belirtildi.

23 Ocak 2016 Cumartesi 23:26A+A-

Sur'da 53 günden bu yana devam eden sokağa çıkma yasağı ve süren operasyonlarda ilçenin büyük bölümü harabeye dönerken binlerce insanda evlerini terk etti. Şimdiye kadar yaşanan operasyonlarda asker-polis toplam 17 kişi hayatını kaybetti 125'i yaralandı. Ayrıca çıkan çatışmalarda 112 PKK'linin de öldüğü belirtildi.

İlçede askeri ve zırhlı araç sevkiyatı, çatışmalara paralel olarak devam ediyor. 24 bin insanın yaşadığı ilçede 20 binden fazla insanın ilçeyi göç ederek terk ettiği, bine yakın insanın ise bölgede mahsur kaldığı tahmin ediliyor.

Kalacak yeri olmayan 300'ün üzerinde kişinin otellerde valilik destekli konaklaması sağlanırken, okula giden çocukların eğitimden yoksun kalmaması, aşı gibi koruyucu sağlık hizmetlerinin sağlanabilmesi için diğer mahallelerdeki okullar ve sağlık kuruluşlarının görevlendirildiği belirtildi.

Çatışmalardan dolayı büyük mağduriyet yaşayan Vergi Dairesi'ne kayıtlı 600'den fazla esnafa ise nakdi yardımın yapıldı. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum