1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “Sur ve Silvan Belediyelerine Kayyum Atandı” İddiası
“Sur ve Silvan Belediyelerine Kayyum Atandı” İddiası

“Sur ve Silvan Belediyelerine Kayyum Atandı” İddiası

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Valilikçe kayyum atandığı iddia edildi.

08 Eylül 2016 Perşembe 17:48A+A-

AA’da yer alan habere göre, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Valilikçe kayyum ataması yapıldığı iddia edildi.

Kayyum olarak belediyelere ilçelerde görev yapan kaymakamların atandığı söylenirken, 9 il genel meclis üyelerinin yerine de yeni atamaların yapılacağı öne sürüldü.

Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinde “öz yönetim” ilan ettikleri gerekçesiyle Sur Belediye Başkanı Seyid Narin ve Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı hakkında dava açılmıştı.

Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılamaları devam eden Sur Belediye Başkanı Narin hakkında “devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılaması devam eden Silvan Belediye Başkanı Bodakçı hakkında “devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

-   -   -   -   -

Diyarbakır Valiliği Tekzip Etti

Diyarbakır’ın Sur ve Silvan ilçe belediyelerine kayyum atandığına dâir haberler Diyarbakır Valiliği tarafından tekzip edildi. (Tıklayın: “Sur ve Silvan Belediyelerine Kayyum Atanmadı”)

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum