1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Söz konusu İslam olunca her şey ‘ifade özgürlüğü’
Söz konusu İslam olunca her şey ‘ifade özgürlüğü’

Söz konusu İslam olunca her şey ‘ifade özgürlüğü’

Fikir ve ifade özgürlüğü Müslümanların değerleri konu olduğunda gündeme getirilen, arkasına sığınılan bir söylemden başka neyi ifade eder?

18 Ocak 2022 Salı 11:25A+A-

HAKSÖZ HABER

Şarkıcı Sezen Aksu yeni çıkardığı bir bestesinde ilk insan ve peygamber Hz. Adem ile eşi Hz. Havva hakkında “cahil” ifadelerini kullandı. Sosyal medyada oldukça tartışılan ve eleştirilen olaya siyasilerin yaklaşımları pes doğrusu dedirtti.

Sezen Aksu’nun Şahane bir şey yaşamak adlı parçasında geçen, “Binmişiz bir alâmate Gidiyoruz kıyamete Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e” ifadeleri nedeniyle kendisine tepki gösterilirken bu sözler seküler kesimler tarafından ifade özgürlüğü olarak savunuldu.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın da ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiği sözler için Sezen Aksu’yu savunan bir pozisyon alması yoğun eleştiri aldı.

Ali Babacan sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Türkiye ancak fikir ve ifade özgürlüğü zemininde yükselebilir. Sanatçılarımız da sanatlarını icra ederken özgür olmalıdır. Şarkı sözlerini çarpıtan zihniyet bu ülkeye sadece kötülük yapmaktadır. Sezen Aksu’nun hedef alınması kabul edilemez.” ifadelerini kullanırken, İslam’a dönük hakaret ve nefret içeren söylemlere karşı batının klasikleşen argümanını dillendirmesi dikkatlerden kaçmadı.

 

ali-babacan.jpg

 

HABERE YORUM KAT

17 Yorum