1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Sosyal Medyanın En Çok Kullanıldığı Ülke: Türkiye 
Sosyal Medyanın En Çok Kullanıldığı Ülke: Türkiye 

Sosyal Medyanın En Çok Kullanıldığı Ülke: Türkiye 

Yapılan araştırmalar, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında dünyada ilk sırada olduğunu ortaya koydu.  

25 Aralık 2019 Çarşamba 15:20A+A-

Yapılan küresel bir araştırmaya göre, Türkiye'nin sosyal medya kullanımında ilk sırada yer aldığı, Twitter ve Instagram kullanımında birinci sırada olduğu ortaya çıktı. 

Global Mobil Kullanıcı Araştırması’nın 6 kıtada 28 ülkeden 44 bin 150 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına göre adeta sosyal medyanın esiri olduk. 

Araştırmaya göre, cep telefonunda bulunan haberleşme uygulamaları incelendiğinde; Facebook, WhatsApp, Facebook Messenger ve Instagram en sık kullanılan uygulamalar olarak öne çıkıyor. Türkiye’deki kullanıcılar analiz edildiğinde günlük sosyal medya kullanımında 2017 yılına göre 6 puan artış göstermiş. Bu artışın da tüm yaş gruplarında olduğu gözleniyor. Twitter ve Instagram kullanımında Türkiye dünyada birinci sırada. 

Cinsiyete göre sosyal medya ve haberleşme uygulamalarının kullanımı incelendiğinde, kadınların kullanım sıklığı oranları, erkeklere göre Snapchat’te 14 puan, Instagram ve TikTok’ta 12 puan daha fazla. Erkeklerin kullanımda kadınları geçtiği uygulamalar ise Twitter ve tanışma platformları. 

Her gün oyun oynuyoruz 

Türkiye’deki kullanıcıların yüzde 55, oyun oynamak için cep telefonunu tercih ediyor. Yaş gruplarına göre en yüksek oran yüzde 61 ile 35-44 yaş arasında. Kullanıcıların oyun oynama sıklığı incelendiğinde her 2 akıllı telefon sahibinden 1’i her gün telefonda oyun oynuyor. Türkiye, bu oyun oynama sıklığı oranıyla da anketin yapıldığı ülkeler arasında ilk sırada. 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum