1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Sorun yok” denildiğinde sorun bitmiş oluyor mu?
“Sorun yok” denildiğinde sorun bitmiş oluyor mu?

“Sorun yok” denildiğinde sorun bitmiş oluyor mu?

"Yaşasın şeriat" sloganından rahatsız olanlar rejim tartışması üzerinden kendilerini aklamaya çalışırken Müslümanların değerlerini hedef almanın Türkiye'de hala hiçbir bedeli yok!

17 Ocak 2024 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ardından yaptığı konuşmasında Ahmet Bostancı’nın tahliyesi sonrasında yaşanan tartışmaları kendince “nokta” koydu.

Ahmet Bostancı tahliye edildiğinde getirilen tekbirler ve “Yaşasın şeriat” sloganları sol-Kemalist çevreler tarafından hedef gösterilmişti. Müslümanların değerlerine dönük bitmek bilmez bir düşmanlık taşıyan kesimler “yaşasın şeriat” sloganı üzerinden hemen bilindik rejim tartışmasını alevlendirdiler.

Bir Müslümanın kendi şeriatına sahip çıkmasından rahatsız olanların başlattığı tartışmaya katkı sunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise “sorun yok” demekle sorunun bitmiş olacağını düşünmüş!

"Türkiye'nin rejimiyle ilgili tereddütler 29 Ekim 1923’te 'Yaşasın Cumhuriyet' nidaları eşliğinde bitmiş bir tartışmadır." şeklindeki açıklamasıyla Erdoğan tıpkı Cumhuriyet’in ilan edilişindeki acelecilik ve oldu bitti mantığının izdüşümünü sergiliyor. Ancak artık bugün mesele Cumhuriyet meselesi değil… Bugün Türkiye’de Müslümanların kendi kimlikleriyle var olmasından rahatsız olan ve İslami düşünüş ve yaşayışı yok etmek için fırsat kollayan bir güruh var.

Bu insanlar Müslümanların tekbirinden de şeriatından da nefret ediyorlar. Ellerinden gelse bir kaşık suda Müslümanları boğacaklar. Bu sebeple Müslümanların “yaşasın şeriat” sloganı bir rejim tartışması değil bir varoluş mücadelesinin sonucudur!  Böyle bir ortamda ise “sorun yok” denildiğinde sorun bitmiş olmuyor ne yazık ki!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum