1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sonunda birileri ırkçı Tanju Özcan'a “dur” dedi!
Sonunda birileri ırkçı Tanju Özcan'a “dur” dedi!

Sonunda birileri ırkçı Tanju Özcan'a “dur” dedi!

Bolu İdare Mahkemesi'nden mülteciler için emsal karar!

18 Şubat 2022 Cuma 11:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçılığı gündelik siyasetin malzemesi yapan isimlerin başında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geliyor. Normal şartlarda Bolu, Türkiye’nin bu kadar gündeminde yer almazken Özcan’ın yaptığı maskaralıklar sebebiyle bütün Türkiye bir dönem Bolu’yu tartıştı, tartışmaya devam ediyor ancak hayırlı bir konuyla değil!

Tanju Özcan’ın Bolu’da mültecilere yönelik attığı en insanlık dışı adım ise mültecilerin su ücretlerinin dolar kuru üzerinden belirlenmesi ve nikah ücretlerinin 100 bin TL olması yönündeki ayrımcı kararlardı.

CHP Genel Merkezinin “dostlar alışverişte görsün” misali başlattığı disiplin soruşturmasından hiçbir sonuç çıkmadı! Hatta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Özcan’ın ırkçı adımlarını “kendi siyasi görüşüdür” benzeri bir tepkiyle karşılayarak geçiştirmişti!

Irkçı Bolu Beyi mültecileri kimseye hesap vermeden mahkum edip toplumdan izole etmeye devam ederken sonunda birileri bu gidişata “dur” dedi. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği’nin ırkçı kararların iptali için Bolu İdare Mahkemesi’ne açmış olduğu davada yeni bir karar verildi.

Mahkeme, ulusal ve uluslararası mevzuatlara atıfta bulunarak yürütmeyi durdurma kararı aldı ve belediyelerin mültecilere yönelik ayrımcı kararlar almasının önünü kesmiş oldu! Geçte olsa alınmış bu kararı verenleri tebrik ediyoruz!

opt-16-syubat-bolu-ixpdo5s9i520kw1bqxs1.jpg

ULUSLARARASI MÜLTECİ HAKLARI DERNEĞİ'NİN KONU HAKKINDAKİ KAPSAMLI AÇIKLAMASI:

https://umhd.org.tr//upload/Dokuman/opt-umhd-yd-karari-Y66CIKF7T1LWFHEEQA6G.pdf

HABERE YORUM KAT

3 Yorum