1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Somalı Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Somalı Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Somalı Madenciler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Soma’da maden faciasında hayatını kaybeden 284 madenci için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

16 Mayıs 2014 Cuma 15:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der’in çağrısıyla Cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda bir araya gelen Müslümanlar teşrik tekbirleri ile saf tutarak Soma’da kömür madeninde meydana gelen yangında hayatını kaybeden madenciler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Tedbirsizliğin Hesabı Sorulmalı

Harun Ünal’ın kıldırdığı cenaze namazını ardından Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay taziye dileklerini de içeren kısa bir konuşma yaptı. Ölenlere rahmet yakınlarına baş sağlığı dileyen Alpay ölümün Allah’ın emri olduğunu ve ne zaman nasıl tecelli edeceğinin bilinmediğini belirtti. Fakat bunun tedbir alınmamasına ve tedbirsizliğin hesabının sorulmamasına zemin sağlamadığını vurgulayan Alpay “Önceliğimiz ölenler için dua etmek, cenaze namazı kılmak, hayatını kaybedenlerin yakınlarına sahip çıkmaktır. Bunun yanında büyük bir katliamın ortaya çıkmasına sebep olan her türlü konuyu araştırmak ve hesabını sormalıyız.” dedi.

Sorumlular Kamuoyunun Karşısına Çıkarılmalı

Ayrıca teftiş kurumlarının işini eksik yaptığını kaydeden Alpay ihmalkarlık yapan herkesin araştırılmasını talep etti. Bu işin başlıca sorumluluğunun hükümet üzerinde olduğunun altını çizen Alpay bu iş üzerinden polemik çıkarmanın yanlış olduğunu, yetkililerin bu olay karşısında özür dileyerek sorumluları kamu oyu karşısında çıkarması gerektiğini vurguladı.

İş Kanunu Gözden Geçirilmeli

İş kanununa da değinen Alpay, bu kanunun firma sahiplerinin değil işçilerin güvenliğini önceleyerek yazılması gerektiğini belirtti. Bu kanunun tekrar tekrar gözden geçirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Alpay taşeron sisteminin de problemli olduğunu ve ele alınması gerektiğini ifade etti.

Mısırlı Vekil Taziye Sundu

Alpay’ın konuşmasının ardından Mısır’da darbe öncesi milletvekili olan Muhammed İmad Mısırlı Müslümanlar adına taziyesini sundu. İmad’ın konuşmasının ardından sona eren eylemde “Rabbimiz Madenci Kardeşlerimize Rahmet Eylesin! Soma Faciasının Sorumlularından Hesap Sorulsun!” yazılı pankart açılırken tevhid bayrakları dalgalandırıldı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız20140516-somagiyabicenaze_fatihcamii-(1).jpg

20140516-somagiyabicenaze_fatihcamii-(6).jpg

iqr_1187.jpgiqr_1189.jpg

20140516-somagiyabicenaze_fatihcamii-(8).jpg

20140516-somagiyabicenaze_fatihcamii-(12).jpg

20140516-somagiyabicenaze_fatihcamii-(13).jpg

20140516-somagiyabicenaze_fatihcamii-(14).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum