1. HABERLER

  2. HABER

  3. Soma İçin Araştırma Komisyonu Kurulacak
Soma İçin Araştırma Komisyonu Kurulacak

Soma İçin Araştırma Komisyonu Kurulacak

Soma'daki maden faciasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

22 Mayıs 2014 Perşembe 00:45A+A-

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP, MHP ve HDP'nin önergeleri kabul edilerek, Soma'daki maden faciasının nedenlerinin araştırılması ve alınacak tedbirlerin belirlenmesi için Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı. 

Genel Kurul'daki görüşmelerde söz alan AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, iddiaların araştırılacağını ve yaşamını yitiren madencilerin yakınlarına gerekli yardımların yapılacağını söyledi. 

Zonguldak'ın Kozlu ilçesindeki maden kazasından sonra 2010 yılında da Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu anımsatan Yurttaş, "Demek ki sadece komisyon kurmakla olmuyor. İş ahlakı olması gerekiyor" dedi.

MHP Manisa Milletvekili Sümer Oral kazadan bu yana yapılan çalışmalar sonucunda, felaketin kaynağında ciddi ihmal ve kusurların yattığı izleniminin kuvvetlendiğini belirterek, "Bu durum, olayın vehametini artırır" dedi.

Kamuda denetim fonksiyonunun ciddi ölçüde zafiyete uğratıldığını savunan Oral, Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Hesap Uzmanları Kurulu'nun lağvedilmesini ve Sayıştay raporlarını örnek gösterdi.

MHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut ise insan merkezli değil, kazanç merkezli bakışın hakim anlayış olduğunu belirterek, "Soma hırsın, ihtirasın, açgözlülüğün simgesi haline geldi" diye konuştu.

Soma faciasıyla ilgili konuşmaların tamamlanmasının ardından Başkanvekili Sadık Yakut, araştırma komisyonu kurulmasını oylamaya sundu. Tüm siyasi parti grupları Meclis araştırması açılmasına kabul oyu verdi.  

Komisyon, 17 üyeden oluşacak ve çalışma süresi komisyon başkanı, başkanvekili ve sözcü seçiminden itibaren 3 ay olacak. Komisyon gerektiğinde Ankara dışında da çalışacak.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT