1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sloganları İsrail’i, Silahları Suriye Halkını Hedefliyor
Sloganları İsrail’i, Silahları Suriye Halkını Hedefliyor

Sloganları İsrail’i, Silahları Suriye Halkını Hedefliyor

Kenan Alpay, İran’ın Suriye’de giriştiği katliamları değerlendirdiği yazısında tüm bunlara rağmen atılan anti-Siyonizm sloganlarının ve “Özgür Kudüs ve Vahdet” adı altında yapılan etkinliklerin ikiyüzlülüğüne dikkat çekiyor.

31 Mayıs 2019 Cuma 14:57A+A-

Kenan Alpay’ın “Suriye’yi Yıkıp Filistin’i Kurtarma Planı” başlıklı yazısının (31 Mayıs 2019) konuyla alakalı kısımlarından biri şöyle:

Bugün Ramazan ayının son Cuma’sı vesilesiyle İran’ın çağrısına icabet edecek bazı gruplar “Özgür Kudüs ve Vahdet” etkinlikleri adı altında bazı çirkin tiyatrolar tertipleyecek maalesef. İran’ın Kudüs OrdusuIrak ve Suriye’de oluk oluk kan dökerken hiçbir utanma emaresi göstermeden atılan slogan ve oynanan müsamerelerin içeriği Filistin’le, Kudüs’le, Mescid-i Aksa’yla dolup taşacak. Amerika ve İsrail’in nasıl büyük ve tehlikeli şeytanlar olduğundan başlayacak nutuklar ve İran’ın Rusya ve Esed’le beraber emperyalizme karşı nasıl bir direniş cephesi örgütlediğine dair klişe propagandalarla sürecek.

Kudüs Günü’ etkinliklerinde Halep’te, Şam’da, Hama’da, Deraa’da döktükleri kanları, aldıkları canları, harabeye çevirdikleri şehirleri konuşacak değiller elbette. Bağdat’ı, Basra’yı, Musul’u, bir baştan diğerine Irak’ı bir yandan yıkarken diğer yandan nasıl da yağmalamaya giriştiklerine dair hiçbir detay vermeyecekler tabii ki. Bütün slogan, pankart ve konuşmalar hiç şüphesiz geçmişten bugüne İsrail ve Amerika’ya bir türlü doğrultulamayan silahların gücüne, askerlerin kahramanlığına endekslenecek. Uzun menzilli füzelerle, nükleer silah çalışmalarıyla, özel eğitimli ordularıyla emperyalist Amerika’ya, Siyonist İsrail’e nasıl korku salındığına dair kahramanlık hikâyeleri dolaşıma sokulacak yine.

(…)

YAZININ TAM METNİ >>>

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum