1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler Ayrımcılığı Bilir mi?
Siyonistler Ayrımcılığı Bilir mi?

Siyonistler Ayrımcılığı Bilir mi?

Siyonist Dışişleri Bakanlığı, Güney Afrika'nın Filistin konusundaki etiket uygulamasına ayrımcılık dedi.

23 Ağustos 2012 Perşembe 14:46A+A-

Siyonist Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Yigal Palmor, Güney Afrika hükümetinin işgal altındaki Filistin topraklarında kurulu Yahudi yerleşkelerinde üretilen ürünlerin üzerine yapıştırılmasını şart koştuğu etiketi eleştirerek, bunun kabul edilemez bir ayrımcılık olduğunu öne sürdü.

Konuyla ilgili yayınladığı bildiride Siyonist işgal rejimiyle Güney Afrika arasında siyasi görüş farklılıkları bulunduğuna ve bunun doğal olduğuna değinen Palmor, ayrımcılık anlamına gelecek ve daha sonra boykota yol açabilecek uygulamaların ise kabul edilemez olduğunu söyledi. Bildiride ayrıca, Güney Afrika Büyükelçisi'nin bugün (23 Ağustos Perşembe) Siyonist Dışişleri Bakanlığı'na çağrılacağı ifade edildi.

Siyonist Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Güney Afrika'nın şart koştuğu etiket uygulamasının daha önce bir benzerinin görülmediğini kaydederek, Güney Afrika'nın başka herhangi bir ülkeye şart koşmadığı uygulamanın siyasi ve etnik ayrımcılık olduğunu iddia etti.

Güney Afrika hükümeti dün aldığı kararla işgal altındaki Filistin toprakları üzerinde kurulu Yahudi yerleşkelerinde üretilen ürünlerin üzerine Siyonist işgal rejiminde üretilenlerden ayıran farklı bir etiket yapıştırılmasını şart koşmuştu. Karara Güney Afrika'da sayıları otuz bin ila kırk bin arasında değişen Yahudiler büyük tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT