1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistler 17 Filistinliyİ Gözaltına Aldı
Siyonistler 17 Filistinliyİ Gözaltına Aldı

Siyonistler 17 Filistinliyİ Gözaltına Aldı

İşgal güçleri, Batı Şeria'da 17 Filistinliyi gözaltına aldı.

14 Nisan 2015 Salı 12:17A+A-

Siyonist askerleri, Batı Şeria'da 17 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İşgal ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Kuvvetlerimiz gece saatlerinde Batı Şeria'daki güçlerimize ve sivillere karşı terör ve şiddet olaylarına karıştığından şüphelenilen 17 kişiyi gözaltına almıştır" denildi.

Filistinlilerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü aktarılan açıklamada, bu kişilerin hangi kentlerden alındığına ilişikin bilgi verilmedi.

"Gözaltılar arasında 2 çocuk da var"

Filistinli kaynaklar ise işgal askerlerinin Ramallah, El-Halil ve Nablus kentlerinden 15 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Siyonist askerlerinin Batı Şeria'da bazı evlere baskın yaptığını ifade eden görgü tanıkları, bu çerçevede Beyt Rima beldesinde 7, El-Arub Mülteci Kampı'nda aralarında 15 yaşındaki Hazım er-Rai adlı bir kişinin de bulunduğu 5, Nablus kenti ve Dura beldesinde birer, Eski Belde'de (Beldet'ül-Kadime) ise 13 yaşındaki Alaaddin Şirvana adlı çocuğun askerlerce gözaltına alındığını kaydetti.

İşgal güçleri, Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ile Doğu Kudüs'te sık sık baskınlar düzenleyerek, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 7 binden fazla Filistinli tutuklu bulunuyor.

AA

HABERE YORUM KAT