1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonistin seçim propagandası
Siyonistin seçim propagandası

Siyonistin seçim propagandası

Ahmet Varol, Siyonist rejimin yaklaşan seçimlerde Filistinlilere yönelik baskılarını artıracağına dikkat çekiyor.

27 Ekim 2022 Perşembe 11:30A+A-

Ahmet Varol / Yeni Akit

Siyonistin seçim propagandası

İsrail işgal devletinin eski başbakanlarından Şimon Peres bir seçim öncesinde oylarının azalma trendine girdiğini görünce durumu değiştirmek ve oylarını artırmak amacıyla Kana katliamını gerçekleştirmişti. O katliamda Güney Lübnan’da BM tarafından korumalı alan olarak ilan edilen yere sığınan çoğu kadın ve çocuk 108 savunmasız insan vahşice öldürülmüştü. O katliamda kafaları bedenlerinden kopan bebeklerin oluşturduğu manzaralar yürekleri parçalıyordu. Ama işgalci Siyonist başbakanın oylarını artırmak için kana ihtiyacı vardı ve gözünü kırpmadan Kana katliamını gerçekleştirmişti. Siyonist seçmen yine de Kana’da akıtılan kanları yeterli bulmayarak Peres’in İşçi Partisi’nin yerine daha fazla sertlik ve saldırı yanlısı bulduğu Likud’u iktidara getirmişti.

İşgalci siyonist rejimde seçim propagandası meydanlarda mitingler düzenlenmesi suretiyle yapılmıyor. Gazze’deki Filistinlilerin üzerine füzeler gönderilmesi, bombalar yağdırılması, Batı Yaka’da yaşayan Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenlenmesi, gereksiz tutuklamalar yapılması, cinayetler işlenmesi suretiyle yapılıyor. Siyonist partilerin politikalarında oy kazanma yöntemleri bunlar. Bütün bunlar “sivil” olarak nitelendirilen siyonist kitlesel tabanın kafa yapısını ortaya koyması açısından düşündürücü tabii.

Siyonist işgal hükümeti bu günlerde yeni bir seçime hazırlanıyor. 1 Kasım’da işgal rejiminde erken genel seçim gerçekleştirilecek. O yüzden iktidar partilerinin oylarını artırmak için kana ve vahşete ihtiyaçları arttı. 

Bilindiği üzere son günlerde işgal rejimi Kudüs’te ve Batı Yaka’nın değişik şehirlerinde şiddet uygulamalarını, saldırılarını ve cinayetlerini artırdı. 

Arka arkaya gelen yahudi bayramlarını bahane ederek, yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya girmelerini ve burada istedikleri gibi dini törenler düzenlemelerini kolaylaştırmak amacıyla yaklaşık bir aydan beri, Mescidi Aksa ve çevresi başta olmak üzere Kudüs’ün her tarafını asker ve polis kuşatmasına aldı. Filistinlilerin hareketlerini iyice kısıtlıyor ve zorlaştırıyor. Zaman zaman baskınlar ve saldırılar düzenlediği için çatışmalar yaşandı, Filistinlilerden şehit edilenler ve yaralananlar oldu. Birçok kişi de tutuklandı. 

Son dönemde Batı Yaka bölgesindeki askeri faaliyetlerini de artırdı. Nablus ve Cenin’i yaklaşık iki haftadan beri kuşatma altında tutuyor. 

24 Ekim Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece de özel birliklerle Nablus’un Eski Şehir kısmına baskın düzenlemek istedi. Bunun için sivil kıyafetli elemanları ve Filistin plakalı araçları kullanıyordu. Ancak gençler onların farkına vardı ve engel olmak istediler. Bunun üzerine işgal güçleri gençlere saldırdı. Çıkan çatışmalarda 5 Filistinli genç şehit edildi. Bazıları ağır 30’dan fazla kişi de yaralandı. 

Aynı gecenin sabahında da Ramallah’a bağlı Nebi Salih Köyü’ne baskın düzenlemek istediler ve köyün girişinde çıkan çatışmada bir Filistinli şehit edildi. 

İşgal güçlerinin son dönemde Batı Yaka bölgesine yönelik saldırılarına karşı yeni bir direniş metodu geliştirmek amacıyla Filistinli gençler Nablus’ta, Arinu’l-Usud (Aslanların İni) adını verdikleri yeni direniş grupları oluşturdular. Bunlar mevcut hareketlerin herhangi birinin silahlı kanadı niteliği taşımıyor. İçlerinde farklı oluşumlara mensup olanlar var, ama hepsinden bağımsız çalışıyorlar. Eski Nablus’a yapılan gece baskınında şehit edilen 5 gençten biri de bunların komutanlarındandı.

Bu yeni direniş grupları işgal rejimini ciddi şekilde endişelendiriyor ve rahatsız ediyor. Böyle bir direniş grubunun ortaya çıkması aynı zamanda işgal hükümetinin seçim propagandası olarak kullanmak istediği operasyonların da siyonist kitlesel taban nezdindeki itibarına büyük darbe vurduğu için işgal hükümetini daha çok kızdırdı. O yüzden işgal hükümeti iyice sarhoşa döndü ve azgınlaştı. 

Ne yazık ki siyonistlerin seçim bahanesiyle bu derece azgınlaşabilmelerinde uluslararası güçlerin, İslam dünyasının ve özellikle de Arap dünyasının sessiz kalmasının büyük payı var. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum