1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist İsrail'den 'Mescid-i Aksa' Engeli
Siyonist İsrail'den 'Mescid-i Aksa' Engeli

Siyonist İsrail'den 'Mescid-i Aksa' Engeli

İşgal askerleri, ramazan ayının son cuma namazını kılmak için Mescid-i Aksa'ya gitmek isteyen 45 yaş altı Filistinli erkeklere müdahale etti.

01 Temmuz 2016 Cuma 13:03A+A-

İsrail yönetiminin "45 yaş engeli" nedeniyle Kudüs ile Ramallah'ı birbirinden ayıran Kalendiya kontrol noktasında askerlerle Filistinliler arasında arbede yaşandı.

Filistinlilere müdahale eden İsrail güçleri, gaz ve ses bombasının yanı sıra plastik mermi kullandı. Birçok Filistinli plastik mermiyle yaralanırken, onlarcası da atılan gazdan etkilendi.

Filistinli gençler Ayrım Duvarı'nı aşmaya çalıştı

İsrail, Batı Şeria'nın güneyi ile Kudüs arasındaki Beytüllahim kontrol noktasında da 45 yaş kısıtlamasını uyguladı. Onlarca Filistinli genç Mescid-i Aksa'ya ulaşabilmek için Ramallah ile Kudüs'ü birbirinden ayıran Ayrım Duvarı'nı tırmanarak geçmeye çalıştı.

Öte yandan Filistin Sivil İşler Bakanlığı Basın Direktörü Muhammed el-Mukademe, Gazze'deki yaşlıların Mescid-i Aksa'da ramazanın son cuma namazını kılmak için Kudüs'e gitmesine izin verildiğini belirterek, "Bugün 60 yaşlarındaki 300 kişi cuma namazı kılmak için Gazze'den Kudüs'e gitti." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT