1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Siyonist Askerlerden Mülteci Kampına Baskın
Siyonist Askerlerden Mülteci Kampına Baskın

Siyonist Askerlerden Mülteci Kampına Baskın

Filistin mülteci kampına giren İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 3 Filistinli şehit oldu, 10 kişi yaralandı.

26 Ağustos 2013 Pazartesi 18:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

İşgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde bulunan Kalendiya Mülteci Kampında işgal güçleriyle Filistinliler arasında bu sabah erken saatlerde çıkan çatışmada 3 Filistinli şehit oldu. İşgal güçlerinin gerçek mermiler kullandığı çatışmada 15 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi. Yaralıların 5’i ağır…

Ramallah Tıp Kompleksi Müdürü Ahmed el-Beytavi, Batı Şeria'daki Kalendiya Mülteci Kampı'na giren İsrail askerleri ile Filistinliler arasında yaşanan olayda, Filistinli Cihad Aslan (19) ile Rubin Faris (32) ve Cemal Cahcun'un hayatını kaybettiğini, 10 kişinin de yaralandığını, yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğunu belirtti.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Filistinli bir genci gözaltına almak için sabah erken saatlerde kampa baskın düzenlediğini ve kamp sakinlerinin de işgal güçlerine karşı koyduğunu, bunun üzerine işgal askerlerinin Filistinlilere gerçek ve plastik mermilerle ateş açtığını, üzerlerine göz yaşartıcı bomba ve ses bombası yağdırdığını, bu sırada birçok kişinin yaralandığını ve yaralıların Ramallah Hastanesine kaldırıldığını söyledi.

Bu arada, Filistinli gençlerin Kudüs ve Ramallah arasındaki geçiş noktası yakınlarında toplandığı, kamp ve çevresinde havanın gergin olduğu ifade edildi.

AA muhabirine konuşan Kalendiya Mülteci Kampı sakinlerinden Muhammed Matir, "Kamptaki Filistinliler bugün İsrail askerlerinin açtığı ateş sesleriyle uyandı. İsrail askerleri ile Filistinliler arasında çatışmalar yaşandı" dedi.

Matir, İsrail askerinin kamptaki bir dükkanın önünde duran Filistinlere açtığı ateşle göğsünden vurularak hayatını kaybeden Rubin Faris'in 6 çocuk babası olduğunu ve 3 yıl İsrail hapishanelerinde kaldığını hatırlattı.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin evlere düzenlediği baskınlar sırasında 2 Filistinli genci gözaltına aldığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT