1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sivas Davası mağduru Hayrettin Gül nihayet serbest, darısı diğer mağdurların başına
Sivas Davası mağduru Hayrettin Gül nihayet serbest, darısı diğer mağdurların başına

Sivas Davası mağduru Hayrettin Gül nihayet serbest, darısı diğer mağdurların başına

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, 'Sivas Madımak Davası' hükümlülerinden Hayrettin Gül'ün kalan cezası 'Sürekli Hastalık' sebebiyle kaldırıldı.

06 Eylül 2023 Çarşamba 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 104'üncü maddesinin 16'ncı fıkrası gereğince Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; Sivas Madımak Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 75 yaşındaki Hayrettin Gül'ün kalan cezası, Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporu ile 'Sürekli Hastalık' hali kapsamında bulunduğu sebebiyle kaldırıldı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Aziz Nesin'in İslam düşmanı sözleri sebebiyle başlayan gerginlik devletin hiçbir sorumluluk almayıp aksine provokasyona göz yumması sonucu kaosla sonuçlanmıştı. Sivas'taki olayların devamında o gün orada bulunmayan kimseler dahi tutuklanarak göstermece yargılamalar sonucu mahkum edilmişti.

Yıllardır tam olarak suçlarının ne olduğu dahi bilinmeyen insanlar sırf İslami hassasiyetleri sebebiyle hapiste tutulup ailelerine hasret bırakıldılar. Hayrettin Gül'ün 'Sürekli Hastalık' hali kapsamıyla hapis cezasının kaldırılması geç kalmış bir adım bile olsa en azından kalan günlerini ailesi ile geçirecek olması sevindirici. 

75 yaşındaki tutuklunun serbest bırakılmasına bile tahammülü olmayan çevreler ise kararı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve mağdur Hayrettin Gül'ü hedef gösteriyorlar. Nefretten ne yapacağını şaşıran bu güruha ne denilse boş!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum