1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. 'Sisi'nin Ziyareti Sonrası Gözaltına Alınmam Manidar'
'Sisi'nin Ziyareti Sonrası Gözaltına Alınmam Manidar'

'Sisi'nin Ziyareti Sonrası Gözaltına Alınmam Manidar'

Almanya'da gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan El Cezire sunucusu Mansur, Mısır Devlet Başkanı Sisi'nin Almanya ziyaretinden sonra gözaltına alınmasının manidar olduğunu söyledi.

23 Haziran 2015 Salı 22:40A+A-

Almanya'da Berlin Tegel Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan El Cezire sunucusu Ahmed Mansur, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Sisi'nin ziyaretinden sonra gözaltına alındığına işaret ederek bunu manidar bulduğunu, Alman gazetecilerin bu konuyu araştırması gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da desteği için teşekkür eden Mansur, görevi gereği her ay farklı ülkelerde siyasetçiler ve ilgililerle söyleşiler yaptığını anlattı.

Almanya'ya geçen hafta salı günü Münih'ten giriş yaptığını ifade eder Mansur, oradan Berlin'e geçtiğini ve İngiltere pasaportunu kullandığını söyledi. Daha önce şubat ayında da Almanya'ya geldiğini vurgulayan Mansur, neden o zaman gözaltına alınmadığının sorulması gerektiğini kaydetti.

Mansur, Almanya'da Bilim ve Siyaset Vakfından Guido Steinberg ile söyleşi yaptığını ve söyleşi konusunun Almanya'nın Ortadoğu politikası ve Sisi'nin Almanya ziyareti olduğunu ifade etti.

"Mısır'daki diktatör rejimin karşısındayım"

Mansur, Müslüman Kardeşler ile bağlantısının olup olmadığının sorulması üzerine, "Müslüman Kardeşler ile bağlantım sizin ne kadar varsa benim de o kadar. Ben gazeteciyim, haber için uğraş veriyorum. Hakkımda yanlış bir ön yargı oluşmasını istemem" dedi.

Özgür bir gazeteci olduğuna işaret eden Mansur, "Ben gerçekleri yazarım. Diktatörlüklerden nefret ederim. Mısır'daki diktatör rejimin karşısındayım. Tüm dünyadaki diktatör rejimlerin karşısındayım. Özgürlüğü seviyorum" ifadesini kullandı.

Mansur, başından geçen olayların sadece kendisini değil, dünya üzerinde özgür şekilde habercilik yapmak isteyen herkesi ilgilendirdiğini söyledi.

Haksız yere suçlandığını başından beri söylediğini ifade eden Mansur, şöyle devam etti:

"Geçen ekim ayında Mısır Savcılığı hakkımda bir karar çıkardı. Bu karar Ahmed Mansur'a karşı 180 farklı iddia içeriyordu. Aslında 'Ahmed Mansur'u nereye giderse gitsin, nerede olursa olsun takip edeceğiz' demek istiyorlardı. Düşünebiliyor musunuz? Bir devlet bu ülkede diktatörlüğe karşı tavır alan, sizlere gerçeği aktaran bir gazeteciyi takip ediyor."

"Türkiye'yi ziyaret etmek istiyorum"

Mansur, basın toplantısı ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini söyledi.

Mansur, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Onunla bir araya gelmek isterdim. Onunla 3 kez röportaj yapmıştım, Başbakan Davutoğlu ile 6 kez röportaj yaptım. Programıma konuk olmuştu" diye konuştu.

Mansur ve avukatları, AA Berlin Bürosu'nu da ziyaret ederek, kurum çalışanlarına süreçte yapılan haberler için teşekkürlerini sundu.

AA

HABERE YORUM KAT