1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Sisi, Rabia Meydanı’nda Yine Kan Döktü: 7 Şehit
Sisi, Rabia Meydanı’nda Yine Kan Döktü: 7 Şehit

Sisi, Rabia Meydanı’nda Yine Kan Döktü: 7 Şehit

Mısır’da 14 Ağustos 2013’teki Rabia Meydanı katliamının yıldönümünde polis meydanda eylem yapan protestoculara müdahale etti, 7 kişi şehit oldu. Polisin darbe karşıtlarına müdahalesi devam ediyor.

14 Ağustos 2014 Perşembe 18:48A+A-

"14 Ağustos Dünya Rabia Günü"nde Kahire'de düzenlenen gösterilerde 7 kişi hayatını kaybetti, 60'tan fazla kişi gözaltına alındı.

Mısır'da, seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve hükümetine yönelik darbenin ardından halkın iradesine sahip çıkmak için Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında toplananlara emniyet güçlerinin müdahalesi sırasında binden fazla kişinin hayatını kaybetmesinin birinci yıl dönümünde ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı.

Mısır'ın çeşitli kentlerindeki gösterilere karşı polis geniş çaplı önlemler alırken, Tahrir, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanları ile Kahire'nin giriş çıkışlarında sıkı kontroller yapıldı. Kahire'de düzenlenen gösterilerde 7 kişi hayatını kaybetti, 60'tan fazla kişi göz altına alındı. Ülkede Süveyş ve İsmailiyye olmak üzere birçok kentte de benzer güvenlik önlemlerine başvuruldu. 

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak ve diğer darbe karşıtı grupların çağrısı üzerine başkent Kahire, İskenderiye, Buheyra, Suhac, Beni Suveyf ile ülkenin doğusundaki Dimyat ve Feyyum kentlerinde düzenlenen gösteri ve yürüyüşlerde, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin resimleri ve Rabia işareti olan dövizler yer alırken, darbe sonrası cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi protesto edildi.

Başkentteki Medinetu'n-Nasr'da yürüyüş yapan göstericiler, yaşanan kanlı baskınlara işaretle ellerini kana boyadılar. İskenderiye'nin Ebu Süleyman, es-Suyuf ve Burcu-l Arap bölgelerinde düzenlenen yürüyüş ve gösterilerde de darbe karşıtı sloganlar atıldı.

Nil Deltası'nda Buheyra ve Suhac kentlerinde göstericiler, insan zincirleri oluşturarak Rabia ve Nahda meydanlarındaki kanlı baskınlarda hayatını kaybedenlerin intikamı için sloganlar atıldı. Beni Suveyf'teki gösteride ise Rabiave Nahda'da baskın emri verenlerin yargılanması talep edildi.

FOTO GALERİ

HABERE YORUM KAT