1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şirvan'da İş Makinelerinin Yakılmasına STK'lardan Tepki
Şirvan'da İş Makinelerinin Yakılmasına STK'lardan Tepki

Şirvan'da İş Makinelerinin Yakılmasına STK'lardan Tepki

Siirt'te 33 sivil toplum kuruluşu, Şirvan ilçesindeki baraj inşaatında kullanılan 3 iş makinesi ile 2 kamyonun teröristler tarafından ateşe verilmesini kınadı.

13 Mayıs 2014 Salı 13:37A+A-

Siirt'te 33 sivil toplum kuruluşu, Şirvan ilçesinde PKK tarafından baraj inşaatında kullanılan 3 iş makinesi ile 2 kamyonun yakılması olayına tepki gösterdi.

Aralarında Türkiye Kızılay Derneği, İHH İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Memur-Sen, Mustazaflar Cemiyeti ve Ensar Vakfı ile İlim Yayma Cemiyeti'nin yer aldığı 33 sivil toplum kuruluşunca yapılan yazılı açıklamada, baraj inşaatında bulunan 3 iş makinesi ile 2 kamyonun teröristlerce yakılması olayı kınandı.

Açıklamada, barış sürecinin başlamasıyla başta bölge olmak üzere tüm ülkeye hakim olan huzur ortamının devam etmesi ve kalıcı bir barışın sağlanmasının hayati öneme sahip olduğu vurgulandı.

Çözüm sürecinin sahiplenilmesi gerektiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barış sürecini sabote eden, bölgenin ve ülkenin huzurunu bozmaya yönelik eylem ve söylemlerin kimden gelirse gelsin karşısında olduğumuzu, bu sebeple Şirvan ilçesindeki bu eylemi ve faillerini şiddetle kınadığımızı duyururuz. Bu açıklamaya katılan sivil toplum kuruluşları olarak bedeli ne olursa olsun barış sürecini sahipleneceğimizi ve süreci yürüten iradeyi destekleyeceğimizi kamuoyuna arz ederiz."

Şirvan ilçesine bağlı İkizler köyü yakınlarında dün bir firmaya ait baraj inşaat şantiyesinde nöbet tutan 2 özel güvenlik görevlisini etkisiz hale getiren silahlı 5 terör örgütü mensubu, 3 iş makinesi ile 2 kamyonu ateşe verdi.

HABERE YORUM KAT