1. HABERLER

  2. HABER

  3. Şırnak Uludere'de Operasyon: 12 Ölü
Şırnak Uluderede Operasyon: 12 Ölü

Şırnak Uludere'de Operasyon: 12 Ölü

Uludere’de düzenlenen hava destekli operasyonda 2 asker ve 10 PKK’lı hayatını kaybetti. 4 asker de yaralandı.

14 Şubat 2012 Salı 11:36A+A-

Şırnak’ın Uludere İlçesi kırsalında düzenlenen hava destekli operasyonda 2 asker ve 10 PKK’lı yaşamını yitirdi. Dört asker de yaralandı. Ölen askerlerin jandarma kıdemli üstçavuş Murat Bayram ile jandarma uzman çavuş İbrahim Kurt olduğu bildirildi.

Uludere’de bir grup PKK’lının eylem hazırlığında olduğu istihbaratını alan güvenlik güçleri dün öğlen saatlerinde Şırnak 23. Jandarma Tümen Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde operasyona başladı. Sikorksy helikopterlerle bölgeye indirilen özel eğitimli birlikler, PKK’lılarla sıcak temas sağladı. 10 PKK’lının öldürüldüğü operasyonda yaralanan dört asker ise Şırnak Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Diyarbakır-Mardin karayoluna bomba yüklü araçla gelen PKK’lılarla özel harekât timleri arasında çıkan çatışmada ise bir PKK’lı öldü biri de yaralı olarak ele geçirildi.

Diyarbakır’da bombalı araç

Konu hakkında açıklama yapan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, jandarma ve özel harekât birlikleri tarafından takip edildiklerini anlayınca araçtan inerek kaçmaya çalışan iki PKK’lıdan birinin çatışmada yaralı olarak ele geçirildiğini diğerinin ise dört kişiyi rehin aldığını belirtti. Toprak, çatışma sonunda PKK’lının öldürüldüğünü, rehinelerin ise kurtarıldığını ifade etti.

Mardin Valiliği’nden alınan bilgiye göre, Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde durdurulan araçta inceleme yapan güvenlik güçleri, aracın patlayıcı yüklü olduğunu tesbit etti. Yaklaşık 125 kilogram olduğu tahmin edilen patlayıcı, yol kenarındaki boş araziye taşınarak, burada imha edildi.

Federal Kürdistan, PKK’yı kınadı

Öte yandan, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanlığı, PKK’nın, Zaho Bölgesi’nde kaçırdığı üç Irak vatandaşından birini öldürmesini kınadı. Bakanlık açıklamasında, “PKK’ya mensup silahlı kişilerin sınır bölgelerindeki sivillere yönelik bu eylemlerini kınıyoruz” dendi.

Musa Yunus Abdullah, Sami Muhammed Tahir ve Muhammed Şahvan isimli Irak vatandaşlarından kaçırıldıkları 29 aralıktan 27 ocağa kadar haber alınamamıştı. TARAF

 

HABERE YORUM KAT