1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Şırnak Belediyesinde Bombalı Saldırı
Şırnak Belediyesinde Bombalı Saldırı

Şırnak Belediyesinde Bombalı Saldırı

Şırnak Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından, binada bulunan bir bomba etkisiz hale getirildi. Bomba arama köpeğinin bulduğu bir diğer bomba ise köpeğin ölümüne, bir polisin yaralanmasına neden oldu.

06 Kasım 2016 Pazar 07:58A+A-

Şırnak Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından, belediye binasına gelen güvenlik güçlerinin arama yaptığı sırada daha önce binaya yerleştirilmiş bir bomba düzeneği bulundu ve etkisiz hale getirildi. Bomba arama köpeğinin başka bir katta bulduğu harekete duyarlı bir bomba ise patladı ve köpeğin ölümüne, bir polisin de yaralanmasına neden oldu. Her iki bomba da Belediye'ye atanan Turan Bedirhanoğlu bulunması muhtemel yerlere yerleştirilmişti.

Şırnak Valiliği, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İlimiz Şırnak Belediyesinde güvenlik kuvvetlerimizce yapılan detaylı arama esnasında bölücü terör örgütü mensuplarınca önceden yerleştirildiği değerlendirilen tuzaklanmış bir adet el yapımı patlayıcı patlamış, bir adet el yapımı patlayıcı da patlamadan etkisiz hale getirilmiştir. Meydana gelen patlamada bir güvenlik görevlimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili çalışmalar sürdürülmektedir"

14 Mart tarihinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği Şırnak'ta Belediye Başkanı Serhat Kadirhan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınmasının ardından Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, kayyum olarak atandı.

Kaynak: Al Jazeera, DHA

HABERE YORUM KAT