1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Sinan Oğan: Mahkeme Partiden İhracımı Hukuksuz Buldu
Sinan Oğan: Mahkeme Partiden İhracımı Hukuksuz Buldu

Sinan Oğan: Mahkeme Partiden İhracımı Hukuksuz Buldu

MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Oğan, partiden ihracının Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce “hukuksuz” bulunduğunu belirterek, “Mahkemenin kararı temyize açık bir karar değildir.” dedi.

08 Haziran 2016 Çarşamba 14:28A+A-

MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Iğdır eski milletvekili Sinan Oğan, AA muhabirine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Grup Toplantısı çıkışında, kendisinin MHP Genel Başkanlığı’na aday olup olamayacağı tartışmalarıyla ilgili “Sinan Oğan MHP'den ihraç edilmiştir.” sözlerini değerlendirdi.

Genel Merkez’in kendisi hakkında verdiği ihraç kararını mahkemeye götürdüğünü ve mahkeme tarafından partiden “usulsüz ve haksız bir şekilde” ihraç edildiğinin tespit edildiğini belirten Oğan, “Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, partimden ihracımı hukuksuz buldu ve iademe karar verdi. Mahkemenin kararı temyize açık bir karar değildir.” diye konuştu.

Oğan'ın Üyeliği ile İlgili Süreç

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi, Iğdır Eski Milletvekili Sinan Oğan'ın MHP Merkez Disiplin Kurulu’nca partiden çıkarılmasına ilişkin kararını iptal etmiş ihraç kararında ısrar eden MHP yönetimi, bu kararı temyiz için Yargıtay’a taşımıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, temyiz başvurusuyla ilgili Yargıtay’dan henüz bir cevap alınmadığı için Oğan'ın MHP üyesi sayılamayacağını iddia etmişti.

Bahçeli, “Ama Yargıtay, MHP'nin kararına uygun 5-0'lık bir uygulamayı Sinan Oğan için de yaparsa yargı yoludur, açıktır, partiye tekrar üye olarak kabul edilir. Onun için 10 Temmuz'a kadar Yargıtay’ın bir karar vermesi gerekir.” ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT