1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Şimdi de NATO’cu Uzmanın İddialarına Yer Verdiler!
Şimdi de NATO’cu Uzmanın İddialarına Yer Verdiler!

Şimdi de NATO’cu Uzmanın İddialarına Yer Verdiler!

Suriye direnişini mahkûm etmek için şimdi de NATO'cu bir uzmanın, Christoph Hörstel'in iddialarını gündeme getirdiler.

01 Mart 2012 Perşembe 12:33A+A-

HAKSÖZ-HABER / Özel

Suriye halkının direnişini karalamak için çabalayanlar, şimdi de NATO'cu bir "uzman gazeteci"nin iddialarına sarıldılar.

Suriye halkının Esad diktatörlüğüne karşı sürdürdüğü direnişi karalama kampanyası yürüten bir internet sitesi, bugün sürmanşetten "SURİYE İLE İLGİLİ ŞOK AÇIKLAMALAR" başlıklı bir haber yayınladı. Haberde Christoph Hörstel isimli bir Alman gazetecinin Rus televizyon kanalı RT'ye verdiği demeç yer alıyor.

Habere göre Hörstel, Suriye açıklarında bekleyen bir Alman casus gemisi olduğunu ve bir Suriye gemisinin top paretlerinin doğrudan bu gemiye çevrilmiş durumda olduğunu belirtiyor. Hörstel, Suriye birliklerinin bu gemiden gizlice gönderilmiş gizli Alman nizami birliklerini ve casuslarını yakaladıklarını, ayrıca onlarca Fransız, İngiliz, Alman, Suudi ve Türk casuslarının yanında birçok nizami askerin de yakalandığını ifade ediyor.

Christoph Hörstel, Suriye direnişini karalamak için Libya'yı gündeme getiriyor. Suriye'de de önceden kurgulanmış bir gündem olduğunu, bu gündemin daha önce İran’da ve bazı Arap ülkelerinde, Kuzey Afrika’da Libya’da kullanıldığını iddia ediyor.

Christoph Hörstel Kim?

1956 Almanya doğumlu Hörstel gazeteci kimliği ile tanınıyor. Fakat bugüne kadar yaptığı çalışmalar daha çok İslam dünyasındaki İslami hareketler üzerine. Özellikle Afganistan'da Taliban ve Pakistan'da cihadi yapılar üzerine yaptığı çalışmalar daha sonra kitaplaştırılmış.

11 Eylül saldırılarında ABD parmağı olduğu, Taliban ve el-Kaide hareketlerinin ABD destekli olduğu şeklindeki komplo teorilerinin derlendiği Sprengsatz Afghanistan, Afghanistan-Pakistan: Nato am Wendepunkt, Brandherd Pakistan. Wie der Terrorkrieg nach Deutschland kommt gibi kitapları bulunuyor.

ISAF'a Dersler Veriyor

Suriye direnişi karşıtı site tarafından verilen haberde CIA ve NATO karşıtı bir kişi izlenimi oluşturulmaya çalışılan Hörstel'in uzun zamandır NATO'ya hizmet verdiği biliniyor.

Hörstel, Afganistan'daki işgal gücü ISAF'a dersler vermek üzere 2006 yılından bu yana "koordinatör" sıfatıyla  Afganistan'a defalarca gitmiş. Bir yandan Rus-Afgan savaşından bu yana özel olarak görevlendirildiği Afganistan ve İslami hareketler hakkında ISAF askerlerini eğitirken, Avrupa'da yayınladığı kitaplarla İslami hareketler üzerinde töhmet oluşturulmasına gayret ediyor.

Fakat Hörstel'in en dikkat çekici özelliği İran destekli Almanya merkezli faaliyet yürüten Muslim-Markt'ın aktif bir üyesi olması. Hristiyanlar ve Müslümanlar arasında bir diyalog ortamı oluşturulması gibi amacı olduğu iddia edilen grubun internet istesinde Ayetullah Hamaney'in bildirilerine yer veriliyor.

christoph-horstel.jpg

***

christoph-horstel_imam-hamaney_khamenei.jpg

HABERE YORUM KAT

6 Yorum