1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siirt'te DBP, İHD ve Meya-Der Binalarında Operasyon
Siirt'te DBP, İHD ve Meya-Der Binalarında Operasyon

Siirt'te DBP, İHD ve Meya-Der Binalarında Operasyon

Siirt'te DBP İl Başkanlığı ile İHD ve Meya-Der şube binalarında yapılan aramalarda çok sayıda boş ve dolu fişek ile örgütsel doküman ele geçirildiği öğrenildi.

29 Ekim 2015 Perşembe 19:33A+A-

Siirt'te PKK örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında DBP İl Başkanlığı ile İHD ve Meya-Der şube binalarındaki aramalarda çok sayıda boş kovan ve dolu fişek ile örgütsel doküman ele geçirildiği ortaya çıktı

Alınan bilgiye göre, 30 Eylül'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, PKK örgütüne finans sağlayan, yardım ve yataklık yapan, eleman temini içerisinde faaliyette bulunan kişilere yönelik düzenlenen operasyon kapsamında DBP Siirt İl Başkanlığı ile İHD ve Meya-Der şube binalarında arama yapılmıştı.

Aramada, uzun namlulu silah ile tabancaya ait 90 boş kovan, 3 fişek, 80 gaz kapsülü, 2 gaz maskesi filtresi, 116 örgütsel içerikli CD, PKK örgütü mensupları ile elebaşı Abdullah Öcalan'ın bulunduğu değişik ebatlarda 497 poster, PKK örgütü ve uzantılarına ait 825 sözde bayrak, örgüt üyelerine ait 223 fotoğraf, haklarında toplatma kararı bulunan 89 kitap, 607 dergi ile çok sayıda doküman elde edildiği ortaya çıktı.

- 3 kişi tutuklanmıştı

Operasyonda gözaltına alınan 10 kişiden DBP'li yöneticiler Kadriye Cengiz ve Refik Kaçar ile İHD Siirt Şubesine üye Mirza Ekin, "terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanmış, aralarında DBP İl Başkanı Reşit Teymur ile İHD Siirt Şube Başkanı Zana Aksu'nun da yer aldığı 7 kişi hakkında da adli kontrol kararı uygulanmıştı.

Daha sonra haklarında tekrardan yakalama kararı çıkarılan DBP İl Başkanı Reşit Teymur ve DBP Siirt Belediye Meclis Üyesi Abdulbaki Taşçı'nın, firarda olduğu öğrenildi.

AA

HABERE YORUM KAT