1. HABERLER

  2. HABER

  3. Siirt Valisi: 'Dağa Çıkan Çocuk da Bizim'
Siirt Valisi: Dağa Çıkan Çocuk da Bizim

Siirt Valisi: 'Dağa Çıkan Çocuk da Bizim'

Siirt Valisi Ahmet Aydın: 'Bir çocuk dağa çıktığı zaman bunun vebalini yüreğinizde hissetmeniz lazım.'

25 Kasım 2012 Pazar 00:01A+A-

'Bir çocuk dağa çıktığı zaman bunun vebalini yüreğinizde hissetmeniz lazım' diyen Siirt Valisi Ahmet Aydın, dağda kurşun sıkan çocukların da bu ülkenin çocukları olduğunu ifade etti.

Siirt Valisi Ahmet Aydın, bir çocuğun daha çıkmasının vebalini herkesin yüreğinde hissetmesi gerektiğini söyledi. Vali Aydın, “Bize kurşun sıkan o çocuk bizim evladımız. Kızgınlıkla dağa çıkmış çok çocuk var. Maalesef gittikten sonra da geri dönemiyorlar. Bu çocukların dağa çıkmasında başta öğretmenler olmak üzere çok sayıda kişi sorumlu" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Aydınlar (Tillo) ilçesindeki İbrahim Hakkı İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Siirt Valisi Ahmet Aydın, Kürt sorunu konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bir çocuğunun dağa çıkması büyük bir üzüntü ile karşıladıklarını ve bunun vebalinin büyük olduğunu söyleyen Aydın, şöyle dedi:

"Allah korusun bir çocuk dağa çıktığı zaman bunun vebalini yüreğinizde hissetmeniz lazım. O çocuğa ben bir şeyler verseydim, o çocuk dağa çıkmazdı demeniz lazım. Bu konuda bizim de suçumuz var, müdürün de suçu var, öğretmenin de suçu var. Bugün eline silah almış dağda bize kurşun sıkan o çocuk bizim evladımız. Ben ilk geldiğimde de bunu söyledim. Hakikaten üzülüyoruz keşke dağa çıkmasa keşke bir şeyler anlatabilsek. Ve inanın ben kaç sefer kaymakamlıkta da yaşadım. Terörist gelmiş teslim olmuş, ’Kaymakam bey, babam bana 5 bin lira para verseydi ben bugün terörist olmazdım’ diyen teröristten tutun da, şuna kızmış, öğretmenine kızmış, polise kızmış, jandarmaya kızmış, bir kızgınlıkla beraber dağa çıkmış çok çocuk var maalesef. Çıktıktan sonra da geri dönemiyorlar. Böyle bir sistem içerisindeler. Bu noktada öğretmenlerimize çok büyük görev düşüyor. Biliyorsunuz ’Siirt Okuyor’ kampanyamız çok önemli. 7’den 70’e okuyor kampanyası. Çocuklara kitap okutalım, çocukların akılları zihinleri gelişsin. Yani zeki çocuktan, okumuş çocuktan hiçbir zarar gelmez. Düşüncesi ne olursa olsun, sağcı olsun. Solcu olsun, yeter ki okusun, her şeyin başı cehalettir." 

Vali Aydın, öğretmenlere bu konuda çok iş düştüğünü ifade ederek, öğrencilere bol kitap okutmaları tavsiyesinde bulundu.

Törene, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş, AKP Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, İl Jandarma Komutanı Albay Feridun Yürekli, Aydınlar Kaymakamı Ahmet Yıldız, Belediye Başkanı Mesut Memduhoğlu ve öğretmenler katıldı. 

 

HABERE YORUM KAT