Haksöz Dergisinin Eylül 2016 Sayısı Çıktı!

Haksöz dergisi, 306. sayısıyla okurlarının karşısına çıktı. 15 Temmuz direnişiyle ilgili değerlendirmelere devam edilirken çeşitli konularda analizlere de yer veriliyor.

Haksöz Haber

“Kur’an’ın aydınlığına doğru” şiarıyla aylık yayınını sürdüren Haksöz dergisinin Eylül 2016 tarihli 306. sayısı çıktı. “15 Temmuz Direnişini Kalıcı Bir Kazanıma Dönüştürme Vakti” manşetiyle çıkan dergide bu konuya uzunca yer ayrılmış.

Gündem’de mücadelenin sürekliliğine vurgu yapılarak taleplerimizin arkasında durmanın önemine dikkat çekiliyor.

Hamza Türkmen, 15 Temmuz direniş sürecinin istismarı, imkânları, kavramları ve sembollerini tartışıyor.

Rıdvan Kaya, iktidarla ilişkimizin mahiyeti ve sınırlarına dikkat çekerek hakkaniyet arayışının iktidara endeksli olmasının yol açtığı sıkıntıları gündemleştiriyor.

Musa Üzer, siyasal-sosyal olay ve metodoloji sorununu girizgah mahiyetinde ele alarak FETÖ meselesine yaklaşımı konu ediniyor.

Hasip Yokuş, Türkiye’nin Cerablus operasyonunu ve muhtemel sonuçlarını, Süleyman Nazlıcan ise başta PKK olmak üzere Türkiye’deki terör eylemlerinin mahiyetini irdeliyor.

Sümeyye Gannuşi’den yapılan çeviride Batı medyasında çifte standartçı bir tutumla Erdoğan’ın nasıl canavarlaştırıldığı gözler önüne serilirken Ahmed al-Burai Mursi ve Sisi politikalarını kıyaslıyor. Thomas Pierret’ten de Suriye direnişindeki yabancı etki üzerine uzunca bir makaleye yer veriliyor.

Murat Kayacan, bu sayıya iki yazı ile katkıda bulunuyor. İlk yazısında Kâdî Abdulcebbâr’ın Kur’anî bazı meselelere yaklaşımını irdelerken, diğerinde Osmanlı’da tefsir ilmini ve öne çıkan tefsircileri ele alıyor.

Haşim Ay, Hasan Turabi ve mirası konulu yazı dizisine devam ediyor ve bu sayıda Ömer el-Beşir ile Hasan Turabi arasındaki zikzaklı ilişkinin arka planını inceliyor.

Mustafa Siel, Sad Suresi tefsirine devam ediyor ve Eyyub (as)’ın tabi tutulduğu imtihanı yorumluyor.

Derginin edebiyat sayfalarında da bir yoğunluk görünüyor. Bu sayıda Abdurrahman Çeliker ve Furkan Kılıç 15 Temmuz gecesi ile ilgili anılarını kaleme alırken, Zehra Türkmen’in Halepli Umran üzerine bir denemesi var. Necmettin Asma karikatürüyle, Celal Kurşun, Bahadır Bayram ve Vedat Sevgigör ise şiirleriyle bu sayıdaki yerlerini alıyorlar. Derginin arka kapağı ise şehadetinin 50. Yılı dolayısıyla Seyyid Kutub’a ayrılmış.

İrtibat: 0212 524 10 28

haksozdergisi@gmail.com

Haksöz Dergisi Haberleri

Haksöz, yeni sayısında da sayfalarını Gazze için ayırdı
Haksöz 2024’ün ilk sayısını yine Gazze’ye ayırdı
Haksöz dergisinden Gazze özel sayısı
Haksöz’den Gazze için özel sayı
Haksöz dergisi yeni sayısında ırkçılıkla mücadeleye çağırıyor