1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4.  “Serseri köpek” hakaret değil “iltifat”mış meğer!
 “Serseri köpek” hakaret değil “iltifat”mış meğer!

 “Serseri köpek” hakaret değil “iltifat”mış meğer!

Ravza Kavakçı’ya yapılan ağır hakaretleri binbir türlü kelime oyunuyla tevil edip iltifat kategorisine sokan hakime hanımın kararını hukukun üstünlüğü olarak mı okuyacağız?

07 Ocak 2021 Perşembe 22:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan'a “yalloz, köpek' gibi kelimeler kullanması nedeniyle hakkında "hakaret" suçundan dava açılan Menşure Sütlüeroğlu hakkında beraat kararı çıktı.

İstanbul Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Özlem Yayla'nın verdiği skandal kararda bu sözlerin, Ravza Kavakçı'nın onur, şeref ve haysiyetini rencide edici nitelikte olmayıp, argo, kaba söz ve hitap tarzı olarak değerlendirilmesi gerektiği savunuldu. Özlem Yayla, kararında 'köpek' kelimesinin hakaret sayılmasının da köpeklere hakaret olabileceği yönünde skandal bir değerlendirmeye imza attı. Hakim Yayla'nın beraat ile ilgili verdiği karara ise erişim engeli istemesi skandalı bir üst boyuta taşıdı.

Bir an için Ravza Kacakçı’nın yerine CHP’li bir vekili, Özlem Yayla’nın yerine de başörtülü bir hakimeyi koyalım ve soralım: Acaba böyle bir durumda siyasi muhalefet ve medya siyaset ve toplumu ayağa kaldırır mıydı kaldırmaz mıydı?

Demek ki sorun sadece Özlem Yayla’nın verdiği bu skandal kararla sınırlı değil. Aksine adalet sorunu iktidar ve yargının bir kısım karar ve icraatlarında görüldüğü gibi ülkem muhalefeti ve medya ahlakı açısından da başat bir sorun olmaya devam ediyor.

Konuyu Twitter hesabı üzerinden değerlendiren Eyüp Gökhan Özekin’in yorumları da tam olarak bu bağlamda çarpıcı hususlar barındırıyor.

Eyüp Gökhan Özekin’in twitleri şöyle:

"3-5 takipçili hesaplar Kaftancıoğlu'na küfredince yeri göğü inlettiniz

Bir seçmeniniz Ravza Kavakçı'ya "yalloz köpek havlıyor" dedi.

Bir Hakim(!) buna iltifat muamelesi yaptı dalga geçti, davayı reddetti.

Siz ne diyorsunuz?

Fikir namusunuz, siyasi ahlakınız var mı?”

“’Yalloz köpek gibi havlamak’ hakaret değilmiş. Hatta hakaret demek köpeklere hakaretmiş.

Bu skandala imza atan Özlem Yayla AK Parti devrinde hakim olmuş.

Ravza Kavakçı değil de CHP'li bir vekil bu rezalete maruz kalsa olsa ne olurdu? Bir de hakimin tesettürlü olduğunu düşünün!”

“Evet, tesettürlü hakim CHP vekiline bunu yapsa ihraç edilirdi.

Tıpkı terör sevici doktorlara dokunulmazken, "çok eşliliğe Allah izin vermiş" dedi diye işten atılan Dr. gibi.

Adil olup "hakaret" deseydi de "sarayın hakimi" olurdu.

Ama Özlem Yayla'ya hiçbir şey olmayacak.”

HABERE YORUM KAT

5 Yorum