1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sen neymişsin be Velid Muallim!
Sen neymişsin be Velid Muallim!

Sen neymişsin be Velid Muallim!

Cumhuriyet Gazetesi, katil Esed’in geçtiğimiz gün ölen Dışişleri Bakanı’nı yere göğe sığdıramamış.

17 Kasım 2020 Salı 12:04A+A-

Abdurrahman Güner / HAKSÖZ HABER

“Sosyalist kimliğiyle bilinen” Mustafa Erdemol isimli gazetecinin Cumhuriyet’teki haberi, katil Esed ve onun avanesini aklamaya çalışıyor. Oldukça komik bir şekilde geçtiğimiz günlerde ölen Velid Muallim hakkında eline geçen her şeyi müspet bir hava yaratmak için kullanan Erdemol, sanki bu çabasıyla bir şeylerin üstünü örtme gayretine girmiş.

Acaba neyin üstünü örtmek istemiş olabilir? Bulduk! Velid Muallim isimli iğrenç insanın eli kanlı bir katil olduğu gerçeğini. Evet, olsa olsa sebep budur. Suriye ile ilgili artık ne anlatabiliriz ki… Yüzbinlerce insan katledilmiş, Suriye’nin neredeyse yarısı başka ülkelere iltica etmek durumunda kalmış. Tüm bu süreçlerde rejimin dışişleri bakanı olan birisi hakkında bu kadar ucuz bir şekilde olumlu cümleler kurmak için kalpsiz olmak lazım.

Diplomasi becerisi, bölge sorunlarına olan hâkimiyeti, kıvrak zekâsı, şakacı kimliği, “Hizbullah askeri olmaya hazırım” sözleri, kısa boylu, şişman, iri bir adam olarak nasıl o kadar hızlı yürüdüğü(!) vs. gibi cümlelerle yere göğe sığdırılamayan Muallim’in bir tek katil olduğundan bahsedilmemiş. Büyük diplomasi yeteneğini sadece kendi halkına karşı göstermeyen Muallim gibiler işlenen katliamların da birinci dereceden sorumlularıdır.

“Esad’ın hep kendi mezhebinden ekip kurdu” iddiasını çürütecek şekilde Muallim’in Sünni olduğunu da vurgulayan Cumhuriyet, ancak mezhebinin Baas ideolojisinin kararlı bir savunucusu olmasına engel olmadığını da belirtiyor. Ülkesinin diplomasi tarihinin yıldızıdır artık cümlesiyle hepten ölümsüz kahramanlar arasına katılan Muallim sayesinde Türkiye solunun Esedseverliğini bir kere hatırlama imkânı bulduk. Emperyal güçlere karşı verdiği mücadele(!) nasıl bir şey ki bunun için Suriyelileri yok etmek gerekiyor. Haberde yazılanlar insanlık adına üzüntü verici gerçekten. Gözlerin gördüğü, kulakları duyduğu milyonlarca acı nasıl bu kadar anlamsız hale getirilebilir inanmak güç!

Rusya ve İran ile birlikte bir halkı yok eden Esed ve avanesi muteber görülüp, onların sayısız zulmüne karşı şanlı bir direniş ortaya koyan bir halkın mücadelesi ise unutturulmaya çalışılıyor. Cumhuriyet gibilerinin bu gibi çabalarına karşı, her türlü yalan ve dezenformasyona, katil sevicilerin çabalarına karşı Suriye direnişine ve mazlumların meşru taleplerine destek olmak insan olanın, vicdanı olanın en büyük sorumluluğudur!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum