1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Selefi Örgütten ABD’ye Tehdit
Selefi Örgütten ABD’ye Tehdit

Selefi Örgütten ABD’ye Tehdit

9 Nisan’da ABD tarafından terör listesine alınan Sina merkezli Mısırlı Selefi Ensar-ı Beytil Makdis adlı örgüt ABD’yi elçiliklerine ve şirketlerine saldırmakla tehdit etti.

11 Nisan 2014 Cuma 12:26A+A-

Örgüt twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “ABD aldığı bu karardan dolayı pişman olacaktır. KFC ve benzeri ABD menşeli restoranlarda çalışan Mısırlıların buralardan ve ABD elçilik ile şirketlerinden uzak durmasını talep ediyoruz” dedi. Örgüt, "uyarıyı yaptık, artık olacakların kabahati bize ait değil" diyerek tehditlerinde ciddi olduğunu vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Mısır’da faaliyet gösteren Ensar-ı Beytil Makdis adlı Selefi örgütün Washington yönetiminin terör listesine dâhil edildiğini duyurmuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında, İsrail çıkarlarını hedef alan ve Mısırlı yetkililer ile Kahire ve Sina yarımadasındaki turistlere yönelik saldırılar düzenleyen Ensar-ı Beytil Makdis (Mescid-i Aksa'nın Yardımcıları) örgütünün ‘yabancı terör örgütü’ kapsamına alındığı belirtilmişti.

Mısır’da 2011 yılında kurulduktan sonra İsrail’in Eliat kenti ve Sina petrol boru hattına saldırılar düzenleyen örgüt, Mısırlı yetkililere de suikast girişiminde bulundu.

28 Ocak’ta Mısır İçişleri Bakanı Yardımcısı Muhammed Said’e düzenlenen suikastı Ensar-ı Beytil Makdis örgütü üstlenmişti.

Ensar-ı Beytil Makdis örgütünün asıl kuruluş yeri Gazze. Örgütten daha önce yapılan açıklamalara göre asıl hedefleri, İsrail’in işgali altında bulunan Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı İsrail işgalinden kurtarmak.

Asıl faaliyet alanı Filistin toprakları olan örgüt, 3 Temmuz 2013’te Mısır’da yaşanan askeri darbeden sonra Gazze’deki tüneller yoluyla Sina Yarımadası’na geçti.

Ensar-ı Beytil Makdis örgütü daha önce Sina’da faaliyet gösteren bir başka Selefi grup olan "Tevhid ve Cihad" adlı örgütle de birleşerek güç kazanmaya başladı.

Örgüt özellikle darbeden sonra Mısır güvenlik güçleri ile bölgedeki İsrail hedeflerine yönelik eylemler düzenlemeye başladı.

(Al Jazeera ve UPI)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum