1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Şehit Hamza İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı
Şehit Hamza İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Şehit Hamza İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Suriye’de şehit olan Hamza Yavuz kardeşimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı.

16 Aralık 2012 Pazar 19:22A+A-

İstanbul’da Ferahevler Mahallesi’nde ikamet eden ve Suriye’de Müslümanlarla birlikte direnişe katılıp İdlip’te şehit olan Hamza Yavuz kardeşimiz için bugün gıyabi cenaze namazı kılındı.

“Şehidimizle Gurur Duyuyoruz”

hamza_yavuz.jpgŞehit kardeşimizin eniştesi olan Özgür-Der Beykoz Şubesi Başkanı Akif Bilgir camide yaptığı konuşmada Hamza Yavuz’un boş bir amaç ve heves uğruna bu adımı atmadığını ifade etti. Ciddi bir adanmışlıkla hareket eden 10 yıllık bir mücadelenin ardından Yavuz’un bu aşamaya geldiğini belirten Bilgir’in ardından şehidin abisi Ömer Yavuz bir konuşma yaptı. Yavuz ailesinin ve çevresinin Hamza Yavuz ile onur duyduğunu belirten Ömer Yavuz tüm tanıyanların Hamza Yavuz’a haklarını helal etmesini istedi.

Cenaze namazını kıldıran hoca da namaz öncesi yaptığı konuşmada Hamza Yavuz’un şehit olduğuna inandıklarını ifade etti. Böyle bir adanmışlık ile hareket eden birisinin dünyevi bir duyguyla hareket edemeyeceğini ve kimsenin hakkını da kendi üzerinden bırakamayacağını ifade eden Öztürk ardından camiyi dolduran cemaatle namazı kıldırdı.

Cemaat namazın ardından taziyeye katıldı. Ayrıca Haksöz Dergisi yazarlarından Fevzi Zülaloğlu’nun da cenaze evinden bir dua yaptırdığı öğrenildi.

Haksöz-Haber 

hamza_yavuz_cenaze_20121216-1.jpg

hamza_yavuz_cenaze_20121216-2.jpg

hamza_yavuz_cenaze_20121216-3.jpg

hamza_yavuz_cenaze_20121216-4.jpg

hamza_yavuz_cenaze_20121216-5.jpg

HABERE YORUM KAT

7 Yorum