1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Şebbihalar katilleri Türkiye’de ağırlama hayali kuruyor
Şebbihalar katilleri Türkiye’de ağırlama hayali kuruyor

Şebbihalar katilleri Türkiye’de ağırlama hayali kuruyor

Türkiye-Rusya-İran arasında Soçi’de onbeşincisi yapılan Suriye konulu toplantıya yer veren Aydınlık, katilleri Türkiye’de ağırlama hayalini kuruyor.

17 Şubat 2021 Çarşamba 14:15A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye krizine siyasi çözüm iddiasıyla Astana formatının garantörü Türkiye, İran ve Rusya'nın heyetleri, rejim ve muhalefet temsilcilerinin de katılımıyla başlatılan görüşmeler Soçi kentinde devam ediyor.

Daha önce yıllarca Cenevre’de yapılan ancak Suriye halkının yararına somut hiçbir sonuç getirmeyen bu toplantılar, süreç içerisinde Soçi’ye kaydırıldı. Soçi’de 15’incisi yapılan toplantı da daha öncekileri gibi Suriye halkı nezdinde bir umut ve heyecana yol açmanın çok gerisinde seyretmeye devam ediyor. Bu görüşmeler galiba bir tek Çin ve Rusya namına ajanlık faaliyeti üstlenen ve katil Beşşar Esed’in Türkiye’de şebbihalığına soyunan Perinçekgiller de heyecan uyandırıyor.

Nitekim Soçi’deki toplantıya genişçe yer veren Perinçekgillerin Aydınlık isimli paçavrası, katilleri Türkiye’de ağırlama hayalini gizleyemedi.  

Putin’in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev’in  "Bir sonraki toplantının Beyrut’ta gerçekleştirilmesi teklif edildi. Türkiye tarafı ise göçmenlerle ilgili toplantının kendi yerinde gerçekleştirilmesi konusunun değerlendirilmesiyle ilgilendiğini belirtti. Bu nedenle bu önemli meselede bir gelişme kaydetmek için ne yapacağımızı görüşeceğiz" sözüne atıf yapan Aydınlık, attığı “Türkiye, bir sonraki göçmen konferansına talip: Suriyeli yetkililer Türkiye'ye gelebilir” başlıkla katilleri Türkiye’de ağırlama hayalini aşikar etti.

new-project-17.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT