1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcılık Ahmet Şahin'e Dizileri Sordu
Savcılık Ahmet Şahin'e Dizileri Sordu

Savcılık Ahmet Şahin'e Dizileri Sordu

Cemaat operasyonunda Zaman gazetesi köşe yazarı Ahmet Şahin’e Samanyolu TV dizileri soruldu. Şahin, 13 soruya da ‘İzlemiyorum’ yanıtını verdi

15 Aralık 2014 Pazartesi 15:27A+A-

Zaman Gazetesi Köşe yazarı Ahmet Şahin’e savcılık yaklaşık 40 soru sordu. 17 sayfalık ifade veren Şahin’e ilk olarak Fetullah Gülen ile ilgili sorular soruldu.

“Fethullah Gülen ile tanışıklığınız var mı?”, “Fethullah Gülen adlı kişinin demeçlerini, kitaplarını ve bu kişi ile ilgili haberleri takip eder misiniz?”, “Bu zamana kadar Fethullah Gülen’in herhangi bir internet sitesinde yapmış olduğu konuşmayı takip ettiniz mi?”, “Yazmış olduğunuz köşe yazılarında ve eserlerinizde Fethullah Gülen adlı kişinin düşüncelerinden ve yorumlarından faydalanır mısınız?”, “Fethullah Gülen tarafından ya da dolaylı yollardan size verilen görev ya da talimatlar var mıdır?” gibi sorular soruldu.

Fethullah Gülen’in kitaplarını okuduğunu söyleyen Ahmet Şahin, “Yazılarımda görüşlerinden yararlandığım olmuştur. Kendisi benim nezdimde mevcutlar içerisinde ahirete yönelik en iyi din alimidir. Bana kendisinin herhangi bir talimat vermesi veya yönlendirmesi söz konusu değildir” diyerek sorulara cevap verdi.

Tahşiye’nin kelime anlamı

Şüpheli Ahmet Şahin’e “Tahşiye’nin kelime anlamını biliyor musunuz?” diye soruldu. Tahşiyenin kitapta anlamı açık olmayan bazı ibarelerin sayfanın altında açıklanması olduğunu belirten Şahin’e rahlenin kelime anlamı soruldu.

Israrlı dizi sorularına 'İzlemiyorum’ diye yanıt verdi

Şahin’e sorulan diğer soruların ise ağırlığı Samanyolu TV’de yayınlanın Tek Türkiye ve Şefkat Tepe dizileri oldu.

“Samanyolu TV’de 2007-2010 yıllarında yayınlanan Tek Türkiye ve 2010-2014 yıllarında arasında yayınlanan Şefkat Tepe adlı dizileri seyreder misiniz?” diye sorulan Şahin, bu dizileri bilmediğini söyledi. Ancak Şahin’e bu sefer de “Bu dizilerin içerisinde geçen ‘Karanlık Karar Kurulu’ sahnesinde işlenen konular ilginizi çeker mi?” diye soruldu. Dizileri izlemediğini tekrarlayan Şahin’e “Dizinin 64. bölümünü seyrettiniz mi? Oyuncular arasında geçen diyalogları hatırlıyor musunuz?” soruları yöneltildi.

“Tek Türkiye dizisinin 64. bölümünde ‘Karanlık Karar Kurulu’ sahnesinde Tahşiye ismi kullanılarak, tahşiye isminin terör örgütüyle irtibatlandırılmak suretiyle hedef gösterildiği” iddiası hatırlatılan Şahin’e bu konuda bir talimatının olup olmadığı soruldu. Şahin ise, bir talimatının olmadığını ifade etti.

Savcılık ifadesinde Şahin’e köşe yazılarını yazarken birilerinden talimat alıp almadığı da soruldu. Şahin’e ayrıca “Köşe yazılarınızı yazarken Fethullah Gülen, Hidayet Karaca ya da Ekrem Dumanlı adlı kişilerden talimat alır mısınız?” diye soruldu. Şahin ise kimseden talimat almadığını söyledi.

Fethullah Gülen ve Hidayet Karaca’nın Şefkat Tepe dizisine ilişkin yaptıkları ve daha önce internete düşen konuşmada ifadede Ahmet Şahin’e soruldu. Bu konuşmanın aşık kaynak çalışmalarıyla tespit edildiğinin belirtildiği ifadede, bu konuşmanın Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak tarafından yalanlanmadığı da anlatıldı.

Aljazeera

HABERE YORUM KAT