1. HABERLER

  2. HABER

  3. Savcı Tutuklu Sanıkların Tahliyesi İçin Mütalaa Verdi
Savcı Tutuklu Sanıkların Tahliyesi İçin Mütalaa Verdi

Savcı Tutuklu Sanıkların Tahliyesi İçin Mütalaa Verdi

İzmir'de 10'u muvazzaf asker, 15'i tutuklu 357 sanığın yargılandığı "Gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında mütalaa veren Cumhuriyet savcısı, tüm tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

10 Nisan 2014 Perşembe 19:41A+A-

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilen duruşmaya, 15 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Deniz Binbaşı Bülent Akbaş, adını bile daha önce duymadığı Bilgin Özkaynak’ın evinden ele geçirildiği iddia edilen belgelerde ismi bulunduğu gerekçesiyle yargılandığını söyledi.

Kendisine bağlı olduğu iddia edilen askeri de tanımadığını ifade eden Akbaş, "Savcı bana örgüt koordinatörüsün dedi, ama bana bağlı kimse yok. İddianamenin 236. sayfasında, Pandora veri tabanında bana bağlı olarak faaliyet yürüttüğü anlaşılan kimsenin olmadığı belirtiliyor. Durum böyleyken ben nasıl örgüt yöneticisi oluyorum. 33'ncü klasör 77'nci sayfaya göre ise bir amiral, 6 albay bana bağlıymış. Bir amiral işi gücü bırakmış, binbaşının emrine girdi gözüküyor" diye konuştu.

"Olayın bir düzmece" olduğunu iddia eden Akbaş, bunu görmek için TÜBİTAK'ın raporuna bakmaya gerek olmadığı ifade ederek, "Sayın Başbakanın bile kriptolu telefonlarını dinleyen TÜBİTAK'a biz neden güvenelim?" diye konuştu.

 Cumhuriyet savcısı mütalaasında, "tutuklu sanıkların tahliyesini" istedi

 Savunmaların ardından Mahkeme Başkanı Orhan Kızıltaş, duruşmaya bir süre ara verdi.

Ara sonrası mütalaasını bildiren Cumhuriyet Savcısı Fatih Genç, delillerin dijital olması, tutukluluk süreleri, kaçmalarına dair her hangi somut olguların olmaması, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, sanıkların duruşmadaki iyi halleri nedeniyle tutuklu tüm sanıkların tahliyesini talep etti.

Genç, görev ve yetkisizlik talepleriyle ilgili olarak da daha önce mahkemece değerlendirmenin yapılıp karar verildiğini, aynı davada sivil sanıkların da yargılandığını belirterek, görevsizlik taleplerinin reddi, ayrıca yurt dışı çıkış yasaklarıyla ilgili taleplerin de reddi yönünde mütalaa verdi. 

Mahkeme heyeti, tahliye taleplerini karara bağlamak üzere duruşmayı yarına erteledi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT