1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Sarhi Haseni: "İran Şii Merciilerle Oynuyor"
Sarhi Haseni: "İran Şii Merciilerle Oynuyor"

Sarhi Haseni: "İran Şii Merciilerle Oynuyor"

Irak’taki Şii merciilerden Seyyid Sarhi Haseni'nin sözcüsü Bevvabet El-Şuruk gazetesine yaptığı açıklamada “İran Satranç Tahtasında Taşlarla Oynadığı Gibi Şii Merciilerle Oynuyor” dedi.

01 Şubat 2016 Pazartesi 18:06A+A-

HAKSÖZ HABER

Irak’taki şii merciilerinden Seyyid Sarhi Haseni’nin sözcüzü Bevvabet el-Şuruk gazetesine açıklamalarda bulundu. İran’ın Şiiler üzerindeki siyasetini eleştirerek “İran Irak'taki dini kurumları ele geçirdi, Ayetullah Sistanı bu mercilerden biridir. O, İran'a tabii ve O'nun ekseninde dönen bir kişidir. Irak'ta Sistani’nin fetvası üzerine kurulan Halk Güçleri denen şii birliklerin asıl kurucusu İran’dır. Sistani İran'ın talebi üzerine, sünni kardeşlerimizin merkezi sayılan Irak'ın batısındaki bölge insanlarının katli için, mezhepçi halk güçlerini kurma fetvası verdi. Bu girişimin arkasındaki amaç sünnileri öldürmek ve bölgeyi onlardan temizleyerek demografik yapıyı değiştirmektir. İran santranç tahtasında taşlarla oynadığı gibi şii mercilerle oynuyor.” dedi.

1964 Kazımiye’de doğan Sarhi Haseni Bağdat Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi mezunu. Baas Partisi karşıtı faaliyetleriyle tanınan ve1999 yılında bir suikast sonucu öldürülen Muhammed Sadık Sadr’ın talebelerinden. Haziran 20014’te Sistani’nin fetvasını eleştiren Haseni’nin Kerbela’daki merkezleri Irak ordusu ve Sistani taraftarı gruplarca basılmış, silahlı çatışma çıkmıştı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum