1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Salah: “Kudüs’ü Kendi Haline Terk Etmeyin!
Salah: “Kudüs’ü Kendi Haline Terk Etmeyin!

Salah: “Kudüs’ü Kendi Haline Terk Etmeyin!

Müslüman gençleri etkinlikler gerçekleştirmeye davet eden Raid Salah, Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrıda bulundu

18 Eylül 2013 Çarşamba 18:47A+A-

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah, Filistinli gençler ile tüm Müslüman gençleri Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya destek için bağımsız etkinlikler gerçekleştirmeye davet etti.

İşgalcinin, sloganı "Canımız ve kanımız sana fedâ olsun ey Aksa" olan bir halkı yenemeyeceğini bildiren Şeyh Raid Salah, dün akşam Hıvar kanalına telefonla bağlanarak yaptığı açıklamada, İslam ümmetine acil çağrıda bulunarak, "Kudüs'ü kendi haline terk etmeyin" dedi. Şeyh Raid Salah, Müslüman alimlerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya güçlü bir şekilde destek verilmesi için harekete geçmeleri gerektiğini söyledi.

İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya düzenledikleri baskınlar devam ederken dün akşam Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişine izin verilmemiş ve onlarca Filistinli Hıtta Kapısı'nda işgal güçlerinin saldırısına uğramıştı.

El-Aksa İntifadası'nın yıldönümünde yeni bir intifadanın patlak verme ihtimali hakkındaki bir soru üzerine Şeyh Raid Salah, işgal yönetimi gerginliği tırmandırdığı sürece her ihtimalin gerçekleşmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Şeyh Raid Salah, konuşmasının sonunda, İslam ümmetinin işgal yönetimine Kudüs'ün İslam ümmetine ait olduğunu hatırlatan güçlü bir mesaj vermesi gerektiğini bildirdi.

 

HABERE YORUM KAT