1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. SADAT reddetti, Hüda Kaya’nın iftirası ortaya çıktı!
SADAT reddetti, Hüda Kaya’nın iftirası ortaya çıktı!

SADAT reddetti, Hüda Kaya’nın iftirası ortaya çıktı!

HDP Milletvekili Hüda Kaya, İzmir’deki saldırıyı SADAT ile ilişkilendirmeye çalıştı!

18 Haziran 2021 Cuma 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen saldırı hakkında hiç vakit kaybetmeden dezenformasyon üretmeye başlayan Hüda Kaya meşum zihniyetini bir kere daha gösterdi!

Kenan Alpay’ın da bugünkü yazısında dikkat çektiği bu husus Hüda Kaya’nın ahlaki sorunları ile yakından ilişkili aslında. PKK ideolojisinin eli kanlı paydaşlığına soyunan Kaya aynı zamanda Esed, İran güzellemesiyle de zalimlerle aynı safta olmak konusundaki hassasiyetini kanıtlamış oluyor!

Aslında Hüda Kaya’nın İzmir’de milliyetçi atmosferin etkisiyle gerçekleşen ve bir kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan vahşi saldırıyı Suriye, ÖSO, SADAT ile ilişkilendirmeye çalışması az evvel zikredilen ‘hassasiyeti’ ile yakında ilişkili.

İzmir’deki saldırıyı iktidar ve muhalefetten birçok isim kınarken HDP’nin yaşadığı mağduriyet Kaya’nın mal bulmuş mağribi misali hadiseler arasında alakasız bağlantılar kurmasına sebep oluyor. Kendince bulduğu meşruiyet zemininden en fazla faydayı elde etmek için hemen saldırganın SADAT tarafından ÖSO’de eğitilmiş olduğunu (ne demekse!) iddia edebiliyor…

Hüda Kaya Suriye’de eli kanlı rejim ve İran’ın taraftarlığını yapmak için İzmir’deki meşum hadiseyi kullanması ahlaki yoksunluğun açık göstergesidir! SADAT ile saldırgan Onur Gencer arasında Hüda Kaya hangi bilgiye binaen ilişki kurduğunu açıklaması gerekmektedir!


SADAT’ın konu hakkındaki açıklaması:

SADAT Savunmanın Katillerle İlişkisi Olamaz

"İzmir HDP İl Binasına gözü dönmüş kiralık bir katil terörist tarafından yapılan saldırıyı şiddetle kınar, saldırı sonucu vefat eden (çaycı olduğu bilgisi paylaşılan) Deniz Poyraz’a Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dileriz.

HDP İstanbul milletvekili Hüda Kaya'nın böyle üzücü bir olay üzerinden provokasyona başvurarak katili şirketimizle ilişkilendirmeye kalkmasını da şiddette kınarız.

SADAT Savunma’ya 10 yılı bulan bir süredir Suriye’de eğitim verdiği iftirası atılmakta ancak 10 yıldır tek bir ispat, tek bir belge sunulmamaktadır.

İddia sahipleri, iddialarında samimi iseler ispatını geçen 10 yıllık süre boyunca savcılıklara niçin teslim etmekten kaçındıklarının cevabını vermekle yükümlüdür.

SADAT Savunma paralı / gönüllü / silahlı / silahsız hiçbir şahsa Suriye’de veya başka bir yerde eğitim vermemiştir.

Verdiğini iddia eden; delilini, belgesini ortaya koymuyorsa, tek bir açıklaması vardır. Yalan konuşarak, provokasyon yapıp siyasi rant devşirmekten ileri gitmiyordur.

Bir Siyasi Partimizin Yüce Meclisimizdeki temsilcisinin, benzeri hain bir saldırının müsebbibi ile bir kişi veya kurumu ilişkilendirirken çok daha dikkatli olması gerektiğine inanıyoruz.

Terörü, teröristleri ve onları kullanan kuklacıları lanetleriz.

Kamuoyunu saygıyla bilgilendiririz."

HABERE YORUM KAT

11 Yorum