1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lanetli provokasyonlar ve tertipçileri nasıl bozguna uğratılacak?
Lanetli provokasyonlar ve tertipçileri nasıl bozguna uğratılacak?

Lanetli provokasyonlar ve tertipçileri nasıl bozguna uğratılacak?

Kenan Alpay, HDP İzmir İl Teşkilatına düzenlenen saldırıyı telin ederken üretilmeye çalışılan dezenformasyona dikkat çekiyor!

18 Haziran 2021 Cuma 10:35A+A-

Siyasal ve toplumsal provokasyonlar hususunda Türkiye hem büyük acılar yaşadı hem de önemli tecrübeler edindi. Dün İzmir Konak’taki Halkların Demokrasi Partisi’ne (HDP) yapılan ve Deniz Poyraz isimli bir kadın çalışanın ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırının şiddetle lanetlenmesi gereken çirkin bir provokasyon olduğunu ifade edelim öncelikle. Saldırı ve cinayet sonrası silahıyla birlikte yakalanan 27 yaşındaki O.G. Terörle Mücadele Şubesi’ndeki ilk ifadesinde şöyle söylemiş: “Kimse ile bir bağlantım yok. PKK’dan nefret ettiğim için binaya girdim, rastgele ateş ettim.

İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre cinayet zanlısı O.G.’nin eski bir sağlık çalışanı olduğunu öğreniyoruz. HDP Onursal Başkanı sıfatıyla açıklama yapan Ertuğrul Kürkçü “üç silahlı saldırgan var ve binayı yakmaya çalışıyorlar” gibi iddialarla anında ve hiçbir bilgiye dayanmayan dehşet balonları uçuruyordu havaya. Aynı dakikalarda HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar saldırının olduğu saatlerde İzmir İl Örgütü’nden 40 kişilik yönetici kadronun “acil bazı nedenlerden dolayı” ertelenen toplantısından bahsederek “yapılmak istenen bir katliamdı” diyor ve şöyle ekliyordu: “tam anlamıyla tarama yapmış katil.” Henüz kriminal inceleme tamamlanmamıştı. Ama İzmir Valiliği’nin verdiği bilgiye göre HDP çalışanı Deniz Poyraz’ı üç el ateş edip katleden saldırgan silahındaki on mermiyi de sıkmış ve kaçmak isterken çatı katında polis tarafından yakalanmıştı.

Yazının devamı